Şampiyonluk, Play-Off derken son Başkent Akademi yenilgisinden sonra birçok kişinin kafasında “Düşer miyiz?” diye soru işareti oluştu. Bitime 10 hafta kala düşme hattı ile 10 puan fark var ama son 8 maçta sadece 4 puan alınması gerçeği insanı endişelendirmiyor değil.

Peki, ne oldu da sezonun ilk 7 haftasında 15 puan toplayan Çorum FK ikinci yarının aynı periyodunda sadece 4 puan alabildi? İnsanlar bunu soruyor bize. Aslında, ta o ilk yarıda da hep söyledik. Bu takım, kapasitesinin üzerinde sonuçlar alıyor dedik. Sezona ikide iki yapmanın morali ve motivasyonu ile üstün bir performans sergiledi. Gidenlerin yerine gelenlerden tam verim alınamadı. Devre arasında takımların çoğu güçlenirken, Çorum Futbol Kulübü güç kaybetti. Orta sahası ile belki de grubun en yumuşak takımı durumunda. Orta saha zayıf olunca haliyle hem defansta, hem de ofansta sorun yaşanıyor. Bu da skora yansıyor.

Tabii gönül isterdi ki, devre arasında Çorum Futbol Kulübü de birkaç baba tabir edilen oyuncu ile gücüne güç katsın. Ama bu parayla ilgili bir durum. Çorumluların ekonomik anlamda kulübe bakışı ortada. Bütün yük Başkan’ın omuzlarında iken bir de böyle bir fedakârlık yapmasını beklemek doğru olmaz. Başkan demişken, O’nun da hataları var elbette. Çok önemli stratejik hatalar yaptı. Ve şu anda etrafındaki kalabalığa rağmen aslında çok yalnız.

Bahri Kaya’nın yerine takımın başına İsmail Güldüren getirildi. İsmail Hoca’nın en büyük artısı grubu tanıyor olması. Futbolculuğundaki hırsını takıma yansıtabilirse işinin daha kolay olacağını düşünüyorum. Genç yaşına rağmen deneyimli sayılabilecek bir isim. Tüm camianın İsmail Güldüren ve ekibine destek olması lazım. Ha, ekibi demişken, teknik ekibe Çorum’dan bir antrenör ilave edilemez miydi? Bence çok iyi olurdu.

Orhan Top’un genel kaptanlık görevine getirilmesi, Çorum’dan yetişen değerlere verilen önem bakımından elbette bir kazanç. Ama zamanlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu görevlendirme sezon başında yapılsaydı eyvallah derdim. Orhan kardeşim, sana da başarılar diliyorum.

Pazar günkü maç belki de Çorum Futbol Kulübü’nün bu sezon oynayacağı en kritik maç olacak. Allah korusun, bu maçtan çıkacak olumsuz bir sonuç büyük yıkıma neden olabilir. Ne pahasına olursa olsun bu maçın kayıpsız geçilmesi lazım.

Bu takımın şu an en büyük sorunu özgüven problemi. 2-0’dan 2-2 berabere kalınması ve ardından 1-0 galibiyetten 2-1 kaybedilen Başkent Akademi maçı bu sorunu iyice gün yüzüne çıkarttı. Alınacak bir galibiyet hem kaybolan özgüveni geri getirir, hem de Play-Off şansını devam ettirir. Play-Off demişken, olursa olur, olmazsa olmaz. Bu takım, 2.Lig’deki ilk sezonunu düşme korkusu yaşamadan bitirse bile başarılıdır.

Futbolculara da birkaç söz söylemek istiyorum. Bu takımı Play-Off potasına sokan da sizlersiniz, bu duruma getiren de yine sizlersiniz. Çıkın Hacettepe maçında gereğini yaparak yepyeni bir sayfa açın.