Çorum Belediyespor’un Maltepespor’la İstanbul’da oynadığı maçı, Çorumspor’un efsane kaptanlarından Metin Kuliğ ile birlikte izledik. Tek Yıldız Gazetesi Spor Yazarı Kadir Yücel’in de katılımıyla eski günleri yâd ettik. Efsane kaptan, Çorumspor’un düştüğü duruma çok üzüldüğünü ifade ederken, Çorum’un profesyonel ligdeki tek temsilcisi Belediyespor’un renklerinin kırmızı-siyah olarak değiştirilmesine çok sevindiğini söyledi.

 

Maltepespor-Çorum Belediyespor maçı, çok güzel bir zeminde oynandı. Maltepe Hasan Polatkan Stadı’nın zemini futbol oynamaya son derece elverişli ve birçok süper lig takımında olmayan bir saha. Maçta, Çorum Belediyespor’a 100-150 civarında Çorumlu tribün desteği verdi. Çorumlu ve Maltepesporlu taraftarlar maç bitiminde Belediyespor’u tribüne çağırıp alkışladı. Evsahibi ekibin, Çorum Belediyespor kadar taraftarı yoktu. Takımlarının düşme hattında olması belli ki onları da küstürmüş. Az sayıdaki Maltepespor taraftarı maç boyunca kendi yönetimlerini istifaya çağırdılar.

 

Maçı izleyenler arasında, spor yorumcusu, eski ünlü hakem Bünyamin Gezer de vardı.

 

Belediyespor’da, sarı kart cezalısı olan kaptan Nedim’in yerine Osman Bodur görev yaptı. Osman, başarılı da oldu.

 

Sahaya 4-1-4-1 şeklinde yayılan ve ilk 10 dakikada rakibe boş alan bırakmayan Belediyespor, rakip kalede ilk tehlikeyi Murathan’la uzaktan atılan bir şutla yarattı. İlerleyen dakikalarda ileride top tutamayan Belediyespor, rakip yarı alanda çoğalamadı. Orta sahada Vedat’ın etkisiz oyunu, kanatlarda Buğra ve Murathan’ın beklenen katkıyı sağlayamamaları Belediyespor’un kontrolü rakibe kaptırmasındaki en önemli etkendi. Buna karşılık, alınan 1 puanda sol bek Yakup’un katkısı çok büyüktü. Maçın yıldızıydı dersek abartmış olmayız.

 

Belediyespor’da, savunma ile orta alan arasındaki mesafe çok açılınca, Maltepespor daha çok boş alan bulmaya başladı. Belediyespor, zaman zaman kanatlardan geliştirdiği ataklarda pozisyon buldu ancak değerlendiremedi.

 

İlk yarının son anlarında Murathan’ın şutunda topun ceza sahasında İskender’in eline çarpması bence penaltıydı. Bana göre, hakem Onur Salık’ın maçtaki tek hatası bu oldu.

 

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Maltepespor oldu. 59. dakikada kaptan Çağlar’ın uzaktan attığı güzel gol İstanbul ekibini öne geçirirken, kaleci Çağrı’nın yapacağı fazla bir şey yoktu.

 

Belediyespor’un beraberlik golü, suskun golcü Emir’den geldi. 63’te Buğra’nın yerine giren Emir, 64’te kaleciden seken topu boş kaleye göndererek beraberliği sağladı.

 

Çorum Belediyespor, 84’te Murathan’la akıllara zarar bir gol kaçırdı. Savunmadan Eray’ın attığı uzun topu Emir kafayla aşırdı, savunmanın arkasına sarkan Murathan kaleciyi de çalımladı ancak topu ayağından açınca boş kaleye gönderemeyince maç 1-1 bitti.

 

Bursa Nilüferspor’dan sonra Maltepespor’la da 1-1 berabere kalan Çorum Belediyespor zirveye yanaşma fırsatından bir kez daha yararlanamadı. Sedat Hoca’nın artık revizyona gitmesi gerektiği gün ışığı gibi ortada. Bazı oyuncuları tribüne gönderip gençleri sahaya sürmesi gerektiğini düşünüyorum.