-Başka bir varyantta ise:

İmanla ölen bir mümine cehennem haramdır. (Muaz R.A.)

-Müjdeler devam ediyor:

Hadisi Şerifi arzetmeden önce, insanların yanlış bir anlayışının yersiz olduğunu bildirmek isteriz. Bazı kişelr yanlış anlayışları nedeni ile; ‘Bu hocalar sanki cennetin tapusunu ellerine almışlar gibi herkesi cehenneme dolduruyorlar. Cennete kim girecek, yatsak günah, kalksak günah, devamlı dikileyim mi yarabbi’ gibi garip bir düşünceye sahip olanlar olabilir. Yukarıdaki sahih hadisi şeriflere iyice bakılırsa, ki her biri birer ayet meali, anlamıdır, durumun hiç de öyle olmadığı Allah’ın rahmetini kimsenin kısıtlama yetkisinin olmadığı, Allah’ın yaratıkları içinde –sır- inançsızlar için olan cehenneme sevmediği, ancak cehennem olmazsa iyilikle kötülüğün, imanla inkarın, haramla helalin, çalışanla tembelliğin, hakla haksızlığın vs.nin bir farkı kalmaz. Dünyada hak namına bir şey kalmazdı. Allah cc. hz. sevmediği halde cehennemi bunlar için, cenneti müminler için yaratmıştır.

-Muaz R.A. bildiriyor:

R.SAV. buyurur: Allah’a sakın şirk-ortak koşmayınız. Allah’ın kulları üzerindeki en büyük hakkı, kullarının Allah’ı “var ve bir” olarak bilmeleri, aksi cehennemdir. Kullarının Allah tealadaki beklentileri hakları ise rıza ve cenettir. (Buhari Müslim) İman=Cennet, inkar=cehennemdir, buyurdular.

-Ebu Hureyre R.A. bildiriyor:

R.SAV. buyurdular ki; sorulan soruya cevaben;

Ey Allah’ın resulü, hangi amel daha hayırlıdır? –Önce sarsılmaz, Allah’a ve resulüne iman, sonra vatan-millet-din-devlet için cihad, sonra Allah için kabul edilmiş hac.( Buhari ve Müslim)

-Allah her kabul edilmiş iyiliğe en az bire on sevap verir ve bu kişinin ihlas ve samimiyetine göre 700’e kadar gider. Hatta sonunu Allah bilir ve bu kadar da günahını siler (kul hakları hariç) (Buhari Müslim, Beyhaki)

-Kalbinde hardal danesi kadar imanla ahirete göçenler asla cehennemde kalmazlar. (Buhari Müslim)

Allah diyen cennete gider. (Ebu Saidi Hudri)

-Yüce allah kimseye zerre kadar haksızlık yapmaz ve amellerini asla zayi etmez. Karşılıklarını kat kat verir. (Ayet mealleri)

-İbni Abbas R.A. bildiriyor:

R.SAV. Hataen, bilmeyerek ve unutarak işlenen günahları onların üzerinden kaldırmıştır. (İbni Mace)

Allah’ın rahmeti sonsuzdur. Sayısızdır. Saymakla bitmez. R.SAV.in şefkati ve şefaati haktır. Ulaşılması kolaydır. Sadece irade etmek yönelmek kafidir.

Ramazan ve oruç başlıklı yazımıza bir giriş olmak üzere sahih ve en doğru hadislerden müjdeli haberlerden denizden damla kabilinden bir demet sunduktan sonra şimdi asıl konumuz olan Ramazan-ı Şerifle ilgili yazımıza geçelim...

İMANIN ŞARTI 6, İSLAM’IN ŞARTI 5’TİR

İmanın 6 şartı şunlardır:

1-Allah’a iman

2-Meleklere iman

3-Kitaplara iman

4-Peygamberlere iman

5-Ahiret gününe iman

6-Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna, hesap ve kitap için herkesin dünyada yaptıklarının karşılığını görmeleri için Velbasü Bağdelmevt yani öldükten sonra tekrar dirilmeye imandır.

(SÜRECEK)