-Ebi Zerra bildiriyor: R.SAV. buyurdu: Bir gün R.SAV. ile beraber iken R.SAV. kendisine Cebrail A.S.in geldiğini ve şu müjdeyi getirdiğini buyurdu; Nedir o müjde Ey Ümmeti Ashabım. Sizlere müjdeler olsun ki bir kimse Allah’a tam iman ve tasdik ederek Allah’a hiç bir şeyi eş-şirk koşmadan, imanla ölürse, onun günahı ne kadar çok ve büyük olursa olsun, o mümin mutlak cennete gidecektir. Hırsızlık da yapsa mümin olarak ölmüşse mutlak cennete girecektir.

Sahabiler sordular: “Ya Resulallah, zina da, hırsızlık da yapsa (eğer imanı varsa) dediniz”, “evet evet”, buyurdu ve ilave etti. “Bir kişi la ilahe illallah, Muhammedün Resulüllah. Yani Allah’tan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed onun resulüdür diye imanla ölürse, Allah o kuluna cehennemde ebedi kalmayı haram kılar.” (Muaz b. Cebel R.A. Buhari, Tirmizi)

Cebrail bu müjdeyi getirince sahabiler bayram ettiler. Allah’a şükrettiler. Bu Hadisi Şerif sahih ve en doğru hadistir. Bu manaya gelen bir çok da ayetler vardır. Buradaki hassasiyet şudur; Tevbesiz ve kul hakkı ile ölen müminler, cehennemde, imanları nedeni ile inkarcılar gibi ebedi kalmazlar. Cezalarını çekip hiç günahı olmadan cennete girenler gibi pak olarak cennete gireceklerdir. Hadisin ifade ettiği mana budur ki, bu müminler için anlatılmaz derecede önemlidir. Tüm vaaz ve konuşmalarımda şirkin ve inkarın, insanın en büyük belası olduğunu, bunların kişinin ebedi cehennemde kalmalarının tek nedeni olduğunu ve tadına dayanılmaz imanın, İslam’ın güzelliğini ve müminlerin kurtuluş ümidi olduğunu anlatmakla geçmiştir.

Namaz, oruç, hac, zekat, haramlardan kaçınmak, haksızlığa düşmemek, ahlak dışı yaşamamak, özellikle kul hakkından sakınmak, yalandan-dolandan, hileden, fitneden, fesattan, hasetten vs.den çekinmek gibi ibadetlerin hepsi imanı kurumak, insanı olgunlaştırmak, kamil örnek, Alah’a hakiki kul, Hz. Muhammed’e gerçek ümmet ve insanlığa insanlara faydalı olmak için konulmuştur. Biz bunları sırf bunun için ve özellikle de Allah’ın emri olduğu için yaparız. İşte bu iman ve ibadetler insanlrı dünyada mutlu, ahirette ebedi kutlu olmalarımız içindir. Bunu başaran insanlar ii cihanda aziz olurlar. Onun için Ramazan-ı Şerif münasebeti nedeni ile vereceğimiz bilgileri yazımızın başına aldık. Demek ki önce iman, sonra amel, ibadet, ahlak ve fazilettir. Bu sıfatları elde etmiş bir insanın elinden ve dilinden kötülük gelmez. Mesele bu işleri bilinçli, bilerek, anlayarak yapmak, insanlığa örnek olmaktır.

Şimdi müjde dolu bir Hadisi Şerif:

-Ubade B. Samit R.A. Hz. bildiriyor:

Bir kişi, Allah’tan başka ilah olmadığına, ancak yüce Allah’ın varlığı ve birliğine inanır, Hz. Muhammed SAV.in Allah’ın resulü olduğunu tasdik eder, Hz. İsa’nın Allah’ın kulu ve resulü olduğunu kabul ederse, o kimse için cennet, inkarcılar için cehennem haktır. Müminleri Allah mutlaka cennete, inkarcıları da mutlak cehenneme koyacaktır. Müminler imanları gereği amel ederler. İnkarcıların ameli onlara fayda vermez. (Buhari Müslim)

-Ebu Zer. Gıffari Hz. bildiriyor:

Ya Muhammed SAV. senin ümmetinden her hangi birisi Allah’a şirk koşmadan ölürse, ne kadar günahı çok olsa bile eninde sonunda cennete girer. (Bu müjdeyi Cebrail bildirdi.) (Tirmizi)

(SÜRECEK)