Kıymetli okuyucularım geçmiş Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, yüce rabbimin bizleri daha nice bayramlara eriştirmesini diliyorum.
28.07.2014 günü Ramazan bayramının ilk günü idi. Biz de bayram namazından çıkınca ahirete göçmüş yakınlarımızın mezarlarını ziyaret ettik, onlarla selamlaştık, bayramlaştık ve ruhlarına Fatihalar okuduk.
Mezarlıklarımız başta Ulu Mezar olmak üzere bakımlı ve tertemiz. Belediyemiz ilgililerinden ve Mezarlıklar Müdürü Sayın Haşim Avcı Bey’den Allah razı olsun, işlerinde kolaylıklar versin.
* * *
Bayram demişken, bir arkadaşım, özel günlerde trafiğin sürekli tıkandığını, Çorum’un artık iyisinden büyüdüğünü ve yayıldığını ekliyor ve bazı öneriler getiriyordu.
Arkadaşımın önerileri, özellikle itfaiye ile ilgili önerileri şu şekilde:
1-Tek yönlü yollar çoğaltılarak tek sıra park yapılmalı ki ara sokaklara da itfaiyenin araçları rahatça girebilmeli.
2-Merkez İtfaiye Müdürlüğü yerinde kalmalı. Orası uygun bir yer, ama her geçen gün daha çok büyüyen ve yayılan şehrimizin 3-4 yerine daha 1 arazöz ve 2-3 itfaiye görevlisi olan yerler yapılmalı. Böylece şehrin en doğusunda olan merkezden en batısı, kuzey ve güneyindeki yangınlara da bu arazözlerle hemen müdahale edileceğinden asıl ekip gelene kadar yangının büyümesi engellenecek ve söndürülmesi sağlanmış olacaktır. Ana itfaiye araçları ve personeli geldiği zaman da yangına zamanında müdahale edildiği ve çok büyümediği için de kısa sürede söndürülecektir.
Arkadaşımın önerileri bunlar, ben de söylediklerine katılıyorum.
Sayın Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz konuyu ciddi olarak düşünmelidirler. Çünkü Çorum’un nüfusu her geçen gün artmakta ve Çorum her geçen gün daha da büyüyüp yayılmaktadır.
* * *
Takvimlerde 31.07.2014 Perşembe günü, Eyyâm –ı Bahûr “En Sıcak Günler” olarak belirtiliyordu. Hakikaten de bu günlerde hava bir hayli sıcak geçiyor.
Arefe günü öğleden sonra akşama doğru biraz yağmur yağdı. İnşallah şu günlerde daha çok ve verimli yağmurlar yağar. Çiftçi yağmur bekliyor. Hayırlısı, rabbim cömerttir, en iyisini o bilir.
Saygı ve sevgilerimle.