Başımız sağ olsun. Sevgili hemşehrimiz Prof. Dr. Şükrü Kızılot’u kaybettik.

1958 Çorum doğumlu olan Şükrü hocamız akademisyen ve vergi uzmanıydı.

İstanbul ÇEKVA’da (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) bizlere ve bursiyer öğrencilerimize mizahi bir dille defalarca konferanslar veren Şükrü hocamızı çok severdik.

Şükrü Kızılot, Maliye Bakanlığında 8 yıl çalıştıktan sonra, Adana ve Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde asistan olarak çalışmış..

Daha sonra, Gazi Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyeliği görevini ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürütmüş.

Kızılot'un 58 cilt kitabı, 2 bin 500 dolayında makalesi yayınlanmış.

1988-1992 yılları arasında PETKİM Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış.

1999 yılında ‘‘Doruktakiler’’ Özel Bilim Ödülü’nü alarak ‘‘Yılın Bilimadamı’’ seçilmiş. Maliye Bakanı olduğu dönemde Adnan Kahveci'nin danışmanlığını yürütmüş.

Gazi Üniversitesi’nin 80. yılında da “En Başarılı Bilim Adamı” ödülünü almış.

Türkiye’nin her kesiminde tanınan, gazetelerde yazarlık, mali konularda danışmanlık yapan, aynı zamanda maliyenin güldüren yönlerini de kitaplarda toplayan Şükrü Kızılot’un vefatı bizleri çok üzdü.

Avukat Zuhal Kızılot ile evli olan, Onur, Şükran ve Bulut’un babası Şükrü Kızılot’un cenazesi yarın (25 Ağustos Perşembe) Ankara Kocatepe Camiinde kılınacak ikindi namazının andından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecekmiş.

Kederli ailesinin ve Çorum’lu kardeşlerimin acılarını paylaşır baş sağlığı dilerim.

Allah rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun.

“Ölüm Allah’a giden bir yolun tek kapısıdır.” diyerek teselli bulacağız.

*

AHMET ZÜHDÜ HACIRECEPOĞLU (1940-2017)

Çorum lisesi mezunu ağabeylerimizden meşhur pehlivan Ahmet Zühdü Hacırecepoğu da Allah’a yürümüş.

Eski Çorum Milletvekili Fevzi Hacırecepolu’nun yeğeni olan Zühdü ağabey Çorum’da çok sevilen ve sayılan bir iş adamıymış.

Lisede, her zaman “Ne haber Osmancık’lı?” diyerek, halimi hatırımı soran Zühdü ağabeyi çok severdim. Zühdü ağabey, güreşe devam ettiği yıllarda defalarca Türkiye şampiyonu olmuş ve daha sonra güreşi bırakmış.

Çorum lisesi mezunu pehlivan arkadaşlarımızdan İsmail Ayvaz’dan aldığım bilgiye göre, Zühdü ağabey liseden sonra İstanbul Teknik Üniversitesinden Elektrik mühendisi olarak mezun olmuş ve Enerji Nakil Hatları (Yüksek Gerilim Hatları) inşa eden Eltaş adlı bir şirketin sahibiymiş.

Dodurga’da TKİ’de çalışmış ve bir ara da Antalya’da yaşamış. Avukat Arif Damar’ın verdiği bilgiye göre Zühdü ağabey sonraki yıllarda da İstanbul Kadıköy’de yaşamış. Lise yıllarından sonra kendisiyle görüşme imkânı bulamadığım Zühdü ağabeyin ölümüne çok üzüldüm. Kederli ailesinin, akrabalarının, dost ve arkadaşlarının acılarını paylaşır başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun.

*

Geçen ay Yalıkavak’ta, Çorum lisesi mezunu arkadaşlarım, Avukat Arif Damar, İskilip’li Noter Hüseyin Kadayıfçı, Avukat İsmail Torun, eski Çorum Sanayi ve Ticaret Müdürü Ertuğrul Sayhan ve Arif Damar’ın bacanağı Yüksel Ağar ile buluşarak eski günlerimizi yadettik.

Yarın da (24 Ağustos Perşembe) yine Yalıkavak’ta, Avukat Arif Damar, Noter Hüseyin Kadayıfçı, Çorum’dan gelen Avukat Adnan Çırakoğlu ve Ertuğrul Sayhan’la buluşacağız.

Ayrıca, Çeşme’de yaşayan İsmail Ayvaz’ı, Ayvalık’ta yaşayan Avukat Özcan Atalay’ı, İzmir’de yaşayan emekli öğretmen Necla Alaybeyoğlu’nu ve eşi emekli Albay Uğur Alaybeyoğlu’nu ve emekli Cumhuriyet Savcısı Gümüşhacıköy’lü Hüseyin Eyüpoğlu’nu davet ettim. Bakalım, gelecekler mi?

23 Ağustos 2017