Üst üste alınan üç yenilgiden sonra sahasında Hekimoğlu Trabzon karşısında savunma güvenliğini ön planda tutup 0-0’la 1 puanı hanesine yazdırarak moral bulan Çorum Futbol Kulübü, Afyon’da da aynı düşüncede puan aradı ancak bu kez tutmadı.

Aslında, 29.dakikada Onur Ramazan’ın golüne kadar plan tıkır tıkır işliyordu. Evsahibi ekip pozisyon bile bulamadı. Ancak, Talha’nın büyük hatası sonrasında gelen golle birlikte işin şekli değişti.

Puan için artık gol atma zorunluluğu doğan Çorum Futbol Kulübü’nde teknik direktör Ersin Küçükoğlu son haftaların formsuz isimlerinden Mert’i sakatlığı nedeniyle kenara alıp Şaban’ı sahaya sürerek hücum gücünü artırmayı düşündü. Ancak mevcut orta saha yapısı nedeniyle bu değişiklikten istenen verim alınamadı.

Tıpkı, Afyonspor’un golünde olduğu gibi ancak büyük bir hata beraberinde golü getirebilirdi. İlk yarının son uzatma dakikasında bu şans kapıyı çaldı ama Kerem karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemeyince soyunma odasına 1 puan cepte gitme şansı ortadan kalktı.

Puan için gole ihtiyacı olan Çorum Futbol Kulübü, ikinci yarıda rakip kalede bir türlü baskı kuramadı. Bu orta saha ile bundan sonraki maçlarda da kurması zor gibi görünüyor. Yeni sezon planlaması yapılırken sanırım bu durum dikkate alınacaktır.

Savunma güvenliğinin ikinci plana atıldığı son bölümlerde rakibe çok pozisyon verildi. Bunun neticesinde 88’de Kaan, 90+3’te de İlker’in golleri geldi ve Çorum Futbol Kulübü evine 3-0’lık yenilgiyle döndü.

Afyonspor yenilgisiyle birlikte galibiyet özlemi 8 maça çıktı. 26 Ocak’tan beri galibiyet sevinci yaşayamayan ve bunun neticesinde iddiasını yitirip küçük çaplı da olsa farklı hesaplar yapan Çorum Futbol Kulübü’nün en büyük şansı ligin boyunun iyice kısalması ve kalan 6 maçın 4’ünün iç sahada olması. Yoksa, kalan sürede daha farklı hesaplar yapılırdı.

Bu hafta Şanlıurfaspor’la iç sahada oynanacak maçta alınacak bir galibiyet son 5 haftaya çok daha rahat girilmesini sağlayacaktır.

“Üç yılda hedef 1.Lig” projesi çerçevesinde takımın başında yer alacak olan Teknik direktör Bahri Kaya Çorum’u mesken tuttu. Antrenmanlara varana kadar izliyor. Gidecek ve kalacak futbolcuların belirleneceği süreçte futbolcuların biraz daha çaba göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. Birkaç isim hariç, takımın geneli çok kötü. Özellikle orta saha ve hücum hattı dökülüyor.

Yeni sezon yapılanması sadece futbolcu kadrosu için değil, yönetimin de kendini yenilemesi bakımından önem arz ediyor. Başkan Fatih Özcan’ın mevcut yapının dışına çıkarak Çorum’un her kesimini kucaklayacak güçlü bir yönetim oluşturması, 1.Lig hedefinin tutturulmasında önemli bir etken olacaktır.

Bir de, görevden alınan isimler ısrarla insanların gözüne sokuluyor gibi bir durum söz konusu. Bununla ilgili olarak birçok eleştiri geliyor bizlere de. Madem bu insanlar görevden alındı, bir süre göz önünde olmamalarında fayda var. Yoksa hem yönetim, hem de kendileri yıpranacaklardır.