AKP ama özellikle Erdoğan eğer PKK’ya kurusıkı atıp tutuyorsa biliniz ki PKK’nın istekleri harfiyen yapılmaktadır. Kurusıkı atışın sebebi halkın dikkatini başka yere çekerek algıları yönetmektir.
PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin başı Salih Müslim’in son günlerde AKP iktidarını eleştiren demeçleri basında yer alınca neler oluyor, diye düşünürken kurusıkı atışların sebebi basına yansımıştır.
PKK’dan Suruç’ta tampon bölge…
Türkiye, kendi güvenliğimiz için Suriye sınırının ötesinde güvenlikli bölgeleri kuramadan PKK Suruç’ta, tampon bölge kurmuştur. Terör örgütü ayrıca Suruç’ta bir de sözde “şehitlik” inşa etmeye başlamıştır.
“Ayn el-Arap/Kobani’de ölen PKK’lı teröristleri Türkiye tarafına taşıyan örgütün, 2004 yılından bu yana Diyarbakır Lice ve başka yerlerde olduğu gibi Suruç’ta da sözde şehitlik oluşturduğu tespit edildi. IŞİD’in kuşatmasından ötürü Ayn el-Arap/Kobani’ye gitmekte zorlanan PKK’lıların ve sempatizanlarının Suruç’ta oluşturdukları sözde PKK şehitliği ile sınırın Türkiye tarafından bir özerk bölge oluşturmayı hedefledikleri anlaşıldı. PKK’nın, Kobani’de ölen KCK/PKK/PYD militanlarını rahatlıkla bu tarafa taşıyarak Suruç’taki örgüt mezarlığına defnettiği ve burayı gelecekte kurulacak sözde ülkelerinin bir yeri olarak halka lanse ettikleri anlaşıldı.
Örgüt, tampon bölge olarak kullandığı Suruç’ta ayrıca PYD’ye lojistik destek sağlıyor, eleman ve teçhizat gönderiyor.
…YAZARLARSİYASETEKONOMİDÜNYAGÜNCELSPORSAĞLIKYAŞAMEĞİTİ
… Çok önceden planladıkları sözde şehitliklerini oluşturdular. Barış sürecince kendi taraftarlarına savaşın devam ettiği ve devletin yaptığı hiç bir şeyin unutulmadığı, davaları uğruna emek verenleri hiç bir zaman unutmayacakları, bu ölenlerin ailelerine ve akrabalarına sahip çıkıldığı vb. mesajlarını görsel ve fiziksel olarak basın yayın yolu ile işlemişlerdir. Suruç’ta oluşturulan mezarlık ta bu kapsamda oluşturulan ancak Kobani olayları ile ön plana çıkan, ileride Kobani kahramanları olarak adlandırılacak ve bir destan kahramanı olarak kullanılacak bir mezarlıktır. Bu mezarlığa daha önceden de birçok terörist cenazesi gömülmüştür.”
İstihbarat raporlarındaki cümleleri aynen aktaran Ahmet Takan,
Yeniçağ Gazetesi, 15 Ekim 2014
Özrü Kabahatinden Büyük…
Padişah bir gün dalkavuğuna, “Bana öyle bir şey yap ki özrün kabahatinden daha büyük olsun” demiş. Dalkavuk durur mu hemen kabul etmiş.
Bir gün sarayın bahçesinde gezerken dalkavuk padişahın hemen arkasına geçip çok uygunsuz bir el hareketinde bulunmuş.
Padişah hiddetlenip “Ne yapıyorsun sen?” diye bağırınca da dalkavuk cevabı yapıştırmış.
“Kusura bakmayın, affedin Hünkârım Hanım Sultan sandım!”…
Bu fıkrayı İdris Akyüz’ün yazısını okuyunca hatırladım.
“Kurultay; Kılıçdaroğlu’nun PM listesine koyduğu Erdoğan Toprak ile Murat Özçelik’i seçmedi. Buna rağmen Kemal Bey, her iki ismi “Başdanışman” olarak atadı. Öte yandan, örgütün tüm itirazlarına rağmen Prof. Mehmet Bekaroğlu’nu “cinsiyet kotası”ndan “hülle” ile PM’ye aldı ve Genel Başkan Yardımcısı yaptı. Bugün farklı bir strateji ile Murat Özçelik’i önce PM’ye ardından MYK’ya almak istiyor. Bu kez de CHP TBMM Grubu direniyor… Ne yazık ki fotoğraf böyle… CHP’de Genel Başkan ile örgüt ve TBMM Grubu karşı karşıya…
(Yurt Gazetesi, 15 Ekim 2014, CHP TBMM Grubu Direniyor)
Ankara kulislerinden bir haberle bitirelim yazımızı… Kaynak yine Ahmet Takan…
“AKP kulislerinde 2015 Haziran genel seçimlerinin Nisan ayına çekileceği ve Meclis’in Ocak ayında tatile sokulacağı konuşuluyordu.
Maksat açık; Yolsuzluklar ile ilgili dört eski Bakan hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu’nun kadük kalması... Kafalar, savaş ortamında bile cin gibi çalışıyor!..”
“Ne olacak bu memleketin hâli?” diye soranlara gitsin bunlar…