Parayı mezara götüren yoktur
Paranın mezara götürdüğü çoktur.

Ülkeler değişiyor. Aradan yüzyıllar geçiyor. Akan sular, yağan yağmurlar; ayak bastığımız topraklar değişiyor. Uygarlıklar değişiyor. Değişmeyen tek şey varsa, miktarı ne olursa olsun işin içine para girince kötülüğün sınır tanımadığı gerçeği…
İnsanların ilgisini fazla çekmeyen iki haber ilk günden unutulmaya başladı. Dünyanın iki farklı ülkesinde birbirini tanımayan insanlar para için neler yapmadılar. Uç noktalarda olmasaydı, haber bültenlerinde yer almayacaktı. Benzer olaylar fazlasıyla yaşanmış, yaşanıyor.
Ülkemizde bir hemşire para isteğini geri çeviren annesini ve babasını öldürüyor. Büyüklerin kefen parası diye ayırdıkları, harcamaya kıyamadıkları paraları alıyor. Daha fazlası haber bültenlerinde yer aldı.
Bir başka ülkede insanlar (rakamlar küçümsenecek boyutlarda değil) vergi vermemek için ilginç bir yol bulmuşlar: madem ki devlet din vergisi alıyor. Onlar da vergi vermemek için din değiştirmişler. Ülke yöneticileri yeni vergi yasaları çıkarır mı; yeni vergiye göre insanlar yeniden din değiştirir mi bekleyip göreceğiz.
Haber sitesinde yayınlanan haberlerin altında okuyucu yorumları var. Bazıları gerçekten çok mantıklı, yabana atılacak cinsten değil.
Din vergisi başka ülkelerde uygulamaya geçerse sonuçları neler olur? Para kazanmak, tatlı canından olmamak için benzer anlayışlar devreye girdiğinde neler olur?