Güçlü bir kadro kurarak şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Çorum FK, ilk hafta maçında konuk ettiği Diyarbekirspor karşısında öne geçmesine rağmen ikinci yarıda yediği golle sahadan beraberlikle ayrılırken, futboluyla hayal kırıklığı yaşattı.

Teknik Direktör Ahmet Yıldırım’ın yanlışları maça damga vurdu. Oyuncunun performansına göre değil, ismine göre forma vermiş görünüyor. Bence, oynanan kötü futbol ve kaybedilen 2 puanın sebebi bu. Ahmet Hoca’nın 90’dan sonra Kerem Pala’yı oyuna almasına da bir anlam veremedim.

Sol kanatta oynayan Burak Çalık tel tel dökülmesine rağmen 90 dakikayı tamamladı. Sık sık ofsaytta kaldı, takıma katkısı hiç yok gibiydi.

Diyarbekirspor’un Çorum’a 1 puan için geldiği belliydi. Yere yatan kalkmadı. Kaleci göz göre göre zaman çaldı, hakem de göz yumdu.

Çorum FK aslında maça iyi başladı. Diyarbekirsporlu futbolcular bu bölümde sertliğe başvurdu. Hakem, kartlık pozisyonları uyarılarla geçirdi. Yine ilk dakikalarda, tehlikeli olabilecek noktalardan kazanılan serbest vuruşlar çok kötü kullanıldı. Buna karşılık, konuk takım 11.dakikada Erkan’la önemli bir gol fırsatından yararlanamadı.

Çorum FK adına ise, 17 ve 34.dakikalarda sağdan Serkan’ın ceza sahasına gönderdiği toplara önce Mehmet Gürkan, ikincisinde Batuhan dokunamayınca önemli gol şansları kaçtı.

Karşılaşmanın 40.dakikasında, soldan İsmet’in ortasından gelen topu Mehmet Gürkan gelişine şık bir vuruşla ağlara yolladı. Bu golle Çorum FK ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Diyarbekirspor daha atak oynadı. Çorum FK geriye yaslanırken, rakip takım kurduğu baskıyla beraberlik golünü aradı. Nitekim, 74.dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu Okan Dernek yakın mesafeden sert bir vuruşla ağlara yollayınca skora denge geldi.

Beraberlik golünden sonra konuk takım oynamaktan ziyade oynatmamaya yönelik çirkin bir futbol sergiledi. Yere yatan kalkmak bilmedi. Hakem de bu çirkinliğe müsaade etti. Kör dövüşüne dönen maç 1-1 bitti.

Tamam, Çorum FK kötü oynadı ve galibiyeti hak etmedi. Ama daha ligin ilk haftası. Henüz kaybedilen bir şey yok. Uzun maratonda bu tür kayıplar olacaktır. İyi bir kadro kuruldu. Sakatların da dönmesiyle işler yoluna girer. Yeter ki, hatalardan ders alınsın.