Bir baba öz evlâdına, ev alır, araba alır, başka bir şey alır da “Hayırlı olsun evlâdım, güle güle kullan!” der ya, komşu kente temeli atılan havalimanı, böyle bir sevecen “baba” armağanına benziyor.

Üvey evlâda sıra geldiğinde de, karşısında dilenci varmış gibi “Allah versin!” diye dirsek gösterir ya, Çorum’un 30 yıllık “havalimanı” özleminin, beklentisinin “baba”dan gördüğü muamele de aynen bu!

Bir de deniliyor ki, “Bu havalimanı, Çorum ve bazı ilçelerine de hizmet verecek”!...Belki bir tek yakın ilçe…Çorum’un ve diğer ilçelerinin orası ile “işi olmaz”!..Zaten, haftada bir uçak doldurulabilirse ne âlâ…

Havalimanı 176 milyona ihale edilmiş. Çorumlu işadamları ise, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 24.37 olan yarıda kalmış Çorum Havalimanı’nın tamamlanması için büyük çapta katkıda bulunmaya hazır olduklarını bildirdikleri halde “ret” yemişlerdi.

Daha önce de birkaç kez ifade ettim; komşu kenti kıskanmıyoruz, sadece imreniyoruz. YHT, Havalimanı,Şehir Hastanesi vb. hayırlı olsun. Ama, Çorum da bu vatanın bir parçası değil mi? Çorumlular da bu vatanın evlâdı değil mi? Ne olacak onların hakkı?..