Son haftaların formda takımı Turgutluspor’u tek golle de olsa geçerek 3 haftalık galibiyet özlemini dindiren Çorumspor, Ali Güneş’in yerine göreve getirilen Teknik Direktör Gürses Kılıç nezaretindeki ilk sınavını başarıyla verdi. Yoğun kar yağışı altında oldukça ağır bir zeminde oynanan maçtan çıkacak her türlü sonuç sürpriz sayılmazdı. Çorumspor, kazanma hırsı ve oyun disiplini ile skoru lehine çevirmeyi başardı.

Son 3 maçını kaybeden Çorumspor için Turgutluspor karşılaşması hayati önem taşıyordu. Alınacak bir galibiyet, özgüvenin yeniden kazanılması ve en azından zirve umutlarının matematiksel olarak devam etmesini sağlayacaktı.

Turgutluspor, hiç de alışık olmadığı bir iklim koşulları altında oynamasına rağmen maça iyi başlayan taraf oldu. İlk 10 dakikada iki gol girişimleri sonuçsuz kaldı. İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağlayan Çorumspor, 26. dakikada eski bir Turgtlusporlu olan Emrah’ın golüyle öne geçti. Golü bulan tarafın kazanacağı görüntüdeki maçta iki takım oyuncuları da zeminin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle uzun toplarla çıkmak zorunda kaldılar.

4’lü savunmanın önünde Cemal ve Volkan çift önlibero olarak görev yaptı. İleride Şaban tek kalırken, arkasında Ferdi boş alanları değerlendirmeye çalıştı. Kanatlarda ise Emrah’la Vedat sık sık hücuma destek verdi. Savunmanın göbeğinde görev yapan Ömür ve Mustafa oyun disipline bağlı kalarak hücuma fazla çıkmadılar. Bu da Çorumspor’un skoru korumasında önemli etken oldu. Bunun yanında, önliberoda özellikle Cemal, Antalya’daki play-off maçından sonraki en etkili oyununu oynadı. Sahanın en başarılı ismiydi.

Sonuçta 1-0 da olsa kazanan Çorumspor kırılma noktasında çok önemli bir galibiyet aldı. Gürses Kılıç’ın takımın başına geçmesinden sonra göze çarpan en belirgin değişiklik, takım disiplini ve kazanma hırsı olarak ön plana çıktı. Zaten Gürses Hoca’nın şimdilik bu takıma verebileceği fazla da bir şey yok. Çorumspor, maç boyunca oyun disiplininden hiç kopmadı. Kazanma azmi ve yardımlaşma en üst seviyedeydi. Umarım bu değişiklik sadece bu maça has değildir.

Kan değişiminden sonra devre arasının yakın olması Çorumspor’un avantajı. İyi bir hazırlık döneminden sonra ikinci yarıda en azından play-off’u kovalayan bir Çorumspor için kadro yapısında değişikliğe gidilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Mevcut kadrodan birkaç oyuncunun ayrılacağını biliyorum. Onların yerine gelecek sezonun da iskelet kadrosu düşünülerek oyuncu transfer edilmesi yeni sezonda Çorumspor’u hedefe götürecek en önemli adım olacaktır.