Bu sabah (Çarşamba) Osmancık’a geldim. Sılaya kavuşmak ruhuma iyi geldi.
Bugün yerlerdeki çamuru görmeden gökteki yıldızlara bakarak güzel şeyler yazmaya çalışacağım.
Tasavvuf, Allah korkusunun Allah aşkına dönüşmesidir.
Tasavvufta yaradılışın sırları araştırılır. Tasavvuf, bir nevi ilâhi sırlar (ilm-i Ledun) bilimidir. Vahdet-i Vucud (Varlığın birliği- Yaratanla yaratılanın tek kaynaktan geldiğini savunan görüş- Muhyiddin İbn-ül Arabi felsefesi) felsefesine göre Allah Vucud-u mutlaktır ve her şey onun görünüşünden ibarettir.
Tasavvuf, başlangıçtan günümüze kadar sonlunun sonsuzu arama ve sonsuza ulaşma mücadelesidir. Tasavvuf, insanın Allah’la muhabbetidir.
Tasavvuf, insanların şekilden manâya geçmesidir..
Haddim olmayarak tasavvuf âlemini şöyle yorumluyorum.
Yaş kemâle erdi tasavvufa daldım,
Mevlana “Gel” dedi, deryalarda yandım,
Varlık, yokluk âleminde sema yaparak,
Arzın derinliklerinden Hakk’a uzandım….(Mehmet Özata)
Bizleri yarattın anladık seni,
Yerlerde, göklerde aradık seni,
“Allah’ın evi gönüldür” dediler,
Gönüller yaparak yaşadık seni…(Mehmet Özata)
Geçen Cumartesi Osmancık’lı Ömer Derindere ağabeyin bursiyer öğrenciler toplantısında bir konuşma yaptım. Diğer konuşmacılar Polis Koleji Müdürü Doç.Dr. Orhan Erdem ve Doç Dr. Osman Nuri Özalp kariyer planlamasıyla ilgili konferans verdiler. Ömer Derindere ağabey, her sene yaklaşık bin (1000) üniversite öğrencisine burs veren çok muhterem, hayırlı ve güzel bir insandır.
Allah böyle güzel insanları başımızdan eksik etmesin.
Geçen Pazar sabahı da Osmancık’lılar Derneği Başkanı Serdar Gürsoy’un organize ettiği pideli kahvaltıda Çorum AKP Milletvekili Cahit Bağcı ve Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal konuğumuzdu.
Osmancık’lı Cumhuriyet savcısı İsmail Tandoğan, Mecitözü’lü Hüseyin Akmaz, fahri Çorum’lu Osman Maviyıldız, Mahmut Karslı, Necdet Yaşar, Nusret Şahin, Yakup Eken, Mecitözü Derneği Başkanı İsmail Yaşar, Yukarı Zeytinliler Derneği Başkanı Mustafa Urhan, Fatih Bostancıer, Arif Çalkın, Osmancık Akören Derneği başkanı Ünal Kalabalık’la beraber yaklaşık 40-50 Çorum’lu olarak Cahit Bağcı üstadımızla dertleştik, muhabbet ettik ve bazı sorunlarımızı dile getirdik. .
Çorum’luların aklıevvel delikanlısı Arifegazili Sururi Onan, Cahit beye, Çorum’luların yıllardır kanayan sorunlarının hesabını sordu. Cahit bey, tek tek not aldığı sorunları gayet olgunlukla karşılayarak cevapladı.
Cahit Bağcı, Cumhuriyetten bu yana Çorum’luların Devlet katında yeteri kadar temsil edilememesinin kendisini de çok üzdüğünü ama bunun tek nedeninin Çorum’luların etkin bir Çorum lobisi oluşturamamasından kaynaklandığını ifade etti.
Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Gökçe, ilçe ve köy derneklerinin dayanışmasının yeterli olmadığından yakındı.
İskilip Derneği Başkanı Şaban Gündüz de İskilip turizmine ağırlık verilmesini rica etti.