Koca bir ömrünü rahmetli babası Şevki Derindere gibi hayra adayan sevgili Ömer Derindere ağabeyimiz de Hakk’a yürümüş. Ömer Derindere ağabeyi çok yakından tanıdığım için acım sonsuzdur. Daha pek çok iyilik hayalleri vardı Ömer ağabeyin.

Ömer ağabey 1936 yılında Osmancık’ta doğmuş. İlkokuldan sonra okumamış küçük yaşta babasının kurduğu çeltik fabrikasında çalışmaya başlamıştı.

Osmancık’ın meşhur Şevki ağasının oğlu olan Ömer Derindere’nin Sakin, Abdurrahman, Sabiha, Hatice adlı kardeşleri vardır. Ömer Derindere Samsun’dan Tülay Derindere ile evlenmiş, Özkan ve Öznur Derindere adlı iki çocukları olmuştu.

Ömer Derindere, küçük yaştan itibaren feleğin çemberinden geçmiş ve çok üstün başarılara imza atmış sevgi dolu, mütevazı ve çok güzel bir insandı.

Osmancık’ta, Samsun’da ve İstanbul’da yaptığı hayırlı ve çok başarılı işler sonrası

T.B.M.M. Üstün Hizmet ödülüne layık görülen müthiş bir ticari zekâydı Ömer ağabey.

Çocukluğunda Osmancık Kızılırmak mahallesinde beraber büyüdüğümüz Ömer Derindere biz küçüklere çok iyi davranan, ağzından kötü söz çıkmayan kibar bir ağabeyimizdi.

Rahmetli babası da Osmancık’ın meşhur hayırseverlerinden Şevki ağaydı.

yıllarında Ömer abinin Samsun’da gıda ticaretine başladığını duymuştuk.

Kısa zamanda Samsun’un hatırı sayılır tüccarları arasına giren Ömer ağabey gıda ve otomotiv ticareti sonrası daha da büyüyerek İstanbul’da Zeytinburnu Toyota Plazayı açmıştı. Toyota Plazada araba alım, satımı yanında yaklaşık 25 bin araçlık filosuyla araç kiralama işine de girmişti.

Yaptığı her işte çok başarılı olan Ömer ağabeyle Toyota Plaza’da sık sık görüşür, Kızılırmak mahallesindeki çocukluk hatıralarımızı anardık.

Yarım bıraktığı eğitim hayatı onu çok üzerdi. Bu yüzden hayır işleri yanında binlerce Osmancık’lı ve Çorum’lu üniversite öğrencisine burs veriyordu.

2002 yılında Osmancık’ta Hitit Üniversitesine bağlı “Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulunu yaptı. 2009 yılında Osmancık “Ömer Derindere Anadolu Öğretmen lisesi ve yanında Ömer Derindere Kız Öğrenci yurdu yaptırdı.

Ömer ağabey, 2010’lardan sonra işlerini oğlu Özkan Derindere’ye bırakmıştı.

Oğlu Özkan bey de İstanbul Kağıthane’de Derindere Hastanesi açmıştı.

Ömer ağabey, burs verdiği üniversite öğrencilerini Cumartesi günleri 25 kişilik kafileler halinde Zeytinburnu Toyota’da ağırlar ve onlara konferans vermemizi isterdi.

Bir konferans sonrası öğle yemeğinde bana, “ Yiğenim ben 60 yıllık ticari hayatımı kitaplaştırmak istiyorum, sen bu işi yapar mısın?” dedi.

Ben o zamanlar Türkpetrol’de çalıştığım için özür dileyerek kabul etmedim.

2014 yılında Zeytinburnu’nda beraber öğrencilere konferans verdiğimiz Prof. Dr. İbrahim Öztürk, “ Ömer Derindere’nin Hayatı / Yenilgi, Yenilgi, Zafere” adlı kitabı yazdı.

Ömer Derindere ağabeyin yaptıkları iyilikleri ve güzellikleri anlatmakla, saymakla bitiremeyiz. Ömer Derindere Allah tarafından Osmancık’a ve memleketine hayır ve iyilik yapması için yaratılmış, seçilmiş insanlardan biriydi.

13 Nisan 2021 Salı günü vefat eden Ömer Derindere’nin ölümü doğum yeri olan Osmancık’ta büyük bir üzüntüye sebep olmuştur.

Ömer abinin cenazesi 14 Nisan Çarşamba günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Fatih camisinde kılınacak cenaze namazını müteakip İstanbul Kazlıçeşme mezarlığında defnedilecektir. .

Sevgili Ömer Derindere ağabeye Allah’tan rahmet, ailesinin, Derindere sülalesinin, akrabalarının, Osmancık’lıların ve tüm Türkiye’nin acılarını paylaşır, başsağlığı dilerim.

Yunus Emre, şu güzel dörtlüğünde hayatı ve yaşamı ne güzel özetlemiş.

Sular hep aktı geçti / Kurudu vakti geçti,

Nice Şah nice Sultan/ Tahtı bıraktı geçti

Dünya bir penceredir, / Her gelen baktı geçti..,

Ben de Ömer Derindere ağabeyimi şu dörtlüğümle sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Ömer Derindere insanlıktır, iyiliktir,

Osmancık’ta yetişmiş, sevgidir, güzelliktir,

Her zaman hayırla anılır mübarek adı,

Yaşayanlar için de muhteşem bir örnektir…(Mehmet Özata)

14 Nisan 2021