İlçe temsilcisi Mustafa Potuk ve yönetim kurulu üyeleri hafta içerisinde Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın ve Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Oğuzhan Akbulut’un da katılımı ile okullardaki eğitim çalışmalarında bir araya geldi.
İlçe temsilcisi Mustafa Potuk yaptığı açıklamada, bütün eğitim çalışanlarını insan onuruna yaraşır bir ücret, huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı, grevli ve her düzeyde yönetime katılma hakkı içeren bir sendika hakkı için Türk Eğitim-Sen’e davet ettiklerini dile getirdi.
Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın da konuşmasında; Ülkenin 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ifade ederek, milletin ve devletin bir daha böyle acı felaketler yaşamamasının en büyük dilekleri olduğunu vurguladı.
15 Temmuz sonrasında yaşanılan süreçte çalışma hayatına yön veren her kişi ve kuruluşun, herkes sussa bile Türk Eğitim-Sen’in susmayacağını,  herkes çekinse bile Türk Eğitim-Sen’in korkmayacağını anladığını anlatan Aydın, “Herkes bir hesabın düşkünlüğüyle kıvırsa bile Türk Eğitim-Sen eyvallah etmez, hiç kimse öne çıkmasa bile Türk Eğitim-Sen her zaman ‘Ben varım’ diye göğsünü siper eder. Türk Eğitim-Sen, işte ortaya koyduğu bu cesur, kararlı, ilkeli ve gerçek sendikal mücadele ile hem sürekli büyümekte hem de itibarını artırmakta ve etki alanını genişletmektedir. Biz, büyük bir teşkilatız. Büyük ve gerçek bir sendikayız. Çalışmalarıyla, ortaya koyduğu dik ve tavizsiz duruşuyla büyük ve en önemlisi milli bir sivil toplum kuruluşuyuz.
Atatürk’ün kurduğu demokratik, sosyal, laik, hukuk devlet düzeniyle sorunu olan herkesle sorunumuz vardır. Biz, bazıları gibi kişilere değil, devletimize biat etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milli vicdanın sesi olmaktan asla taviz vermeyeceğiz. Gurur duyduğumuz duruşumuzdan, tavizsiz mücadelemizden asla yılmayacağız.
Mülakatla ve sözleşmeli öğretmen alımına da değinen Aydın, “En başından bu yana hem sözleşmeli öğretmenliğe hem de mülakata karşı olduk. Karşı duruşumuza rağmen çıkarılan yönetmeliği karşı hemen davamızı açtık. Mülakat demek kadrolaşma demektir. Mülakat demek emek hırsızlığı, kul hakkı demektir. İnatla yapılan işlerden hayır çıkmaz. Türk Eğitim Sen için gerçek çözüm ise, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakatın kaldırılması ve sadece kadrolu öğretmen atamasının yapılmasıdır.” dedi.
İlçe Temsilcisi Mustafa Potuk, Türk Eğitim-Sen olarak bütün eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmek, sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için kurum ziyaretlerine bundan sonraki dönemde de aralıksız devam edeceklerini, Türk Eğitim-Sen’in her zaman sahada eğitim çalışanlarıyla bir arada olacağını ifade etti.






(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim