Ramazan’ın insanı dirilttiğini dile getiren Uslu, “Bizde diriliş mevsimindeyiz. Bir taraftan referandumdan çıktık onun getirdiği yeni heyecan. Türkiye’yi bölmek isteyenler başarılı olamadılar. 15 Temmuz’da hepimizin üzerine bomba yağdıranlar bugün hayıflanarak gelişmeleri seyrediyorlar. Kendi korkularını gizlemek içinde şiddete meyilliler. Ülkeyi şikâyet etmekten alıkoymuyorlar. Türkiye’yi bölmek mecalsizleştirmek isteyenlere karşı dimdik ayakta olacağız. Düşmana inat hizmetlere devam edeceğiz. İnsanlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Bizim görevimizde sizlere faydalı olmaktır. Bunun için çalışıyoruz. Kimse evsiz, barksız kalmayacak” ifadelerini kullandı.
Kent kültürüne sahip olan Osmancık’ın doğalgazıyla toplu konutlarıyla, mimarisiyle başarılı hizmetlerin yapıldığı bir kent olacağını dile getiren Uslu, TOKİ’nin yaptığı konutlar ve sosyal konutlarla Türkiye’de mimari kültürüne yeni bir çehre kazandırdığını kaydetti.
Mimari kültürün önemli olduğunu, TOKİ’nin geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturduğunu kaydeden Uslu, “ Özellikle burada yapılacak konutların hem komşuluk ilişkileri hem mahalle kültürü açısından gelişen geleceğimizi belirleyecek tarihsel kültürel ve hatta yerel kültürümüzü koruyan yeni bir yaklaşım ve politikayla TOKİ konutları yapılmaktadır. Şehirler en iyi öğretmendir. İnsanların gelişmesinde, vizyon kazanmasında, karakterinin oluşmasında şehirlerin önemi büyüktür. Şehir insana ruh üfler yaşama sevinci imkânı verir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim