Türk Eğitim Sen Osmancık Şube Başkanı Mustafa Yunus Potuk, Osmancık Kaymakamı Fikret Zaman’ı ziyaret etti. Sendika üyelerininde hazır bulunduğu ziyarette Türk Eğitim Sen yöneticileri, Osmancık’ta bir okula şehit öğretmenin Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verilmesini istedikleri dilekçeyi Kaymakam Zaman’a teslim etti.

Sendika üyeleriyle birlikte ziyaret sonunda bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Osmancık Şube Başkanı Mustafa Yunus Potuk, bir eğitim öğretim yılını daha layıkıyla sona erdirmenin haklı gururunu Türkiye’deki bütün öğretmenler gibi yaşadıklarını ve de çok mutlu olduklarını belirterek, “Tıpkı Batman Kozluk’ta bizimle beraber bu mutluluğu hayatında daha ilk kez yaşayan genç öğretmenimiz, Aybüke gibi. Öğrencilerimize karnelerimizi dağıtmış, onlarla vedalaşmış, onların başarılarıyla gurur duymuş ve icra ettiği bu kutsal işi layıkıyla yapma hazzına erişen her insan gibi evimize huzurla dönmüştük. Ama ne var ki bizler, bu mutluluğu ve huzuru yaşadığımız anlarda bizim mutluluğumuza ve huzurumuza göz diken hain soysuzların daha hayatının baharında, mesleğinin henüz başında olan bir tomurcuğa, Aybükemize, namlu doğrulttuğunu ve onu bizden kopardıklarını nereden bilebilirdik ki? Türk milletinin bir mensubu olmanın gururuyla, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla aydınlanan ve onun izinde yürümeyi ilke edinen Mustafa Kemal’in kızı Aybüke, geleceği inşa etmek için eğitim ordusuna katılmıştı. O, Türk milletinin aydınlık geleceğine inanıyordu. İnandığı bu aydınlık geleceği inşa etmek için evinden yüzlerce kilometre uzağa, Batman’a bir saniye bile düşünmeden gitti. İlk eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlamış, Batman Kozluk’ta geçirdiği kısa sürede altına imza attığı projelerle bölgede adından sıkça söz ettirmişti. Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrencilerine kısa süreliğine veda etmiş ve onlarla Eylül’de tekrar buluşmak üzere sözleşmişlerdi. Aybüke’nin daha çok yapacağı şey, daha çok söyleyeceği vardı. Aybüke, evine dönecekti. Dönüş biletini bile almıştı. Ama vatansız hainler buna izin vermedi. Aybüke ailesine, evine ve arkadaşlarına olan özlemiyle şen şakrak geri dönmek isterken al bayrağa sarılı tabutla geri döndü. Yüreğimiz yandı. Hainler ondan bize çocuk gülüşünü bıraktılar. Çiçeğimizi soldurdular, çiçeğimizi kopardılar. Onu bizden koparan hainler şunu bilsin ki ant olsun çiçeğimiz soldu diye biz bahara küsmeyeceğiz. Milli Eğitim meşalesi asla sönmeyecek, ilelebet yanmaya devam edecektir. Yarınlardan ümidimiz asla kaybolmadı. Çünkü biz, geleceğin yalnız ve yalnız eğitimle geleceğine inanıyoruz” dedi.

"Milli Eğitim camiasının teröre kurban verdiği 151’inci şehit"

Şenay Aybüke öğretmenin şehadetinin yalnızca Osmancık’ın değil, bütün Türkiye’nin ve büyük Türk milletinin kalbinde asla onarılmayacak derin bir yara açtığını dile getiren Potuk, Şenay Aybüke öğretmenin, mensubu olmaktan şeref duyduğu Türk Milli Eğitim camiasının hain teröre kurban verdiği 151’inci şehit, Osmancık’ın ise ilk kadın şehidi olduğunu anlatarak, “Şehit öğretmenimizin aziz hatırasını yaşatmak, emanetine sahip çıkmak, hepimizin gurur duyduğu kahraman şehidimizin adını gelecek nesillere aktarmak ve ölümsüzleştirmek bizlerin asli görevi olduğu, temsil ettiğimiz teşkilatımızın ve üyelerimizin ortak kanaatidir. Şehidimizin adının görev yaptığı ilk ve son okul olan Batman ili Kozluk ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne verileceği bilgisini basından aldık. Batman’da uygulamaya konulacak olan bu yerinde kararın, şehidimizin memleketi ve ebedi istirahatgahı olan Osmancık ilçemizde de uygulanmasının sadece ilçe halkını değil, bütün Milli Eğitim camiasını ve büyük Türk milletini fazlasıyla mutlu edeceği kanaatindeyiz. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Aybükelerin anısını ebediyen yaşatılacağını dile getirmişti. Sayın bakanımızın dile getirdiği bu uygulamanın ivedilikle hayata geçirilmesi yerinde bir karar olacaktır. Osmancık Türk Eğitim-Sen camiası olarak aziz şehidimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın adının ilçemizde bulunan Osmancık Ortaokulu’na, Gemici İlkokulu’na veya yetkililerimizce uygun görülecek olan bir başka okulumuza verilmesini ve bu sayede ilçemizde şehidimizin aziz hatırasının her daim canlı tutulmasını Osmancık Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği ve üyeleri olarak talep ediyoruz. Al yazması şimdi al bayrak olmuş. Kim diyebilir; Aybüke toprak olmuş? Al bayrak altında huzurla yatan Aybüke, dün sade vatandaş, bugün vatan Aybüke! Ne kadar zaman geçerse geçsin acımız ve kinimiz ilk günkü gibi taze kalacaktır. Ne al yazmalı Türk kızı şehit Aybüke öğretmenimizi, Ne şehit Songül Yarbayımızı, ne 4 yaşındaki yavrusuna doymayan şehit polis Nefise bacımızı, ne de 6 aylık doğmamış yavrusu ile şehit olan Şerife bacımızı unutmayacağız. ’’Adam olmak, cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir." Dağ yürekli bütün şehit Türk kadınlarının ruhları şad, mekanları cennet bahçeleri olsun”

Editör: TE Bilisim