Kumbaba Köyü Muhtarı Sultan Aslan köyünün sorunları ile yakından ilgilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda köy yollarını genişletme çalışmalarını tamamlayan Muhtar Aslan yollardaki virajların kaldırılması ve genişletilmesi için kolları sıvadı.

Osmancık Kumbaba arasından bulunan keskin virajların birçok kazaya sebebiyet verdi ve büyük tehlike arz ettiğini dile getiren Aslan virajların kaldırılması için çalışmalarına başladı. İl Özel İdaresi yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonunda köy yollarının düzeltilmesi için gerekli iş makinalarını getirtti.

Söylentiye göre genişletilmesi için kırılması gereken bir kayanın içinde tarihi yaşam alanı olduğu bilgisini alan Aslan Çorum Müze Müdürlüğü’ne de başvuruda bulundu. Söz konusu kayanın kaldırılması Müze Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Arkeolog Mürsel Bardak gözetiminde yapılıyor.

Konu hakkında bilgi veren Muhtar Aslan yaptığı açıklamada, “Köyümüzün yolları çok dar ve virajlıydı. Bu sebepten dolayı birçok kaza meydana geldi. Bende İl Özel İdaresi yetkileri ile yaptığım görüşmeler sonunda yollarımızın genişletilmesi için çalışmaları başlattık. Görev sürem dolana kadar Kumbaba Köyü´nün tüm sorunlarını çözüme kavuşturmayı hedefliyorum. Bu konuda bana destek olan yetkililere ve köy halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kumbaba Köyü sakinleri Muhtar Sultan Aslan´ın yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek köye getirilen hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim