Okul yerleşkesinin içinde bulunan tesise şehidin isminin verilmesi için düzenlenen açılış törenine Osmancık Kaymakam vekili Adem Balkanlıoğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Serhan Töngüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Tolga Çırak ile okul personeli ve öğrenciler katıldılar.
Açılış töreninde kurdele kesilmeden önce bir konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iki ay önce Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını hatırlatarak, “FETÖ denilen uluslararası terör örgütü tarafından sadece Türkiye’ye karşı değil, çok ciddi şekilde tüm Müslüman camiaya karşı hareket olarak algıladığımız uluslararası bir organizasyon yapıldı. Ama çok şükürler olsun ki, 40-50 yıl boyunca yapılan planın sonucu birkaç saatlik zaman diliminde halkımızın feraseti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muazzam koordinasyonu ile hızlı bir şekilde atlatıldı. Yaraları ve süreç halen devam ediyor. Elbette hepimiz ciddi bir şekilde etkilendik. Ancak bu sürecin gerçekten hemen herkes tarafından bilindiği üzere Ömer Halisdemir isimli aziz şehidimizin muazzam bir katkısıyla, muazzam bir hareketiyle yön değiştirdi. Gerçekten kendisine verilen “Orası senin namusun ve bu namus sana ait orayı koruyacaksın ve komuta kademesi sendedir” direktifini aldıktan sonra darbeci alçak insanlara karşı hiç tereddüt etmeden, öleceğini bile bile, yani orada 20-30 kişiyle gelen silahlı darbecilere karşı silahını çekip başlarındaki o alçağı hiç tereddüt etmeden alnından vurdu. Ve bunun sonucunda darbenin veya bu olayın seyri ciddi şekilde değişti. Kimi zaman genç arkadaşlarımla konuştuğumda “Arkadaşlar gelecek sizsiniz, her şey size bağlı” denildiği zaman “Yani bir tek kişi benim, bir ben mi değiştireceğim?” diyebilirsiniz. İşte gördüğünüz gibi bir kişi değiştirebilir mi? Evet değiştirebilir. Bir kişi dediğin, bazı kurumlarda bazen tüm her şeyin akışını değiştirebilecek muazzam bir güç haline gelebilir. Aziz şehidimiz Ömer Halisdemir kardeşimiz bunu bize ispat etti " şeklinde konuştu.
Bu vatan ecdad tarafından kolay alınmadı diyen Rektör Alkan, "Bu topraklar öyle iki tane alçağın lafıyla, sözüyle, hareketiyle de verilecek topraklar değil. Ancak ferasetli olmamız lazım. Biz Üniversiteyiz ve gördünüz darbe teknolojik olarak yapıldı. Pek çok yazılımdan, pek çok teknolojik şeylerden bahsedildi. Bizler Üniversite olarak bunları iyi görmemiz, iyi yorumlamamız ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. İnşallah bu ülke bir daha böyle günleri tekrar yaşamaz, görmez. Lütfen dikkatli olun, aklınızı kiraya vermeyin. İslam dininde biz iman şüphesiz olmazsa olmaz esas ama bunu bir sonrası akıl. Yani iman ve akıl ikisi bir arada olmadığı sürece işte bu ve benzeri şeyler ortaya çıkabiliyor. İlk ayet “oku” ve Kur’an-ı Kerim’de 245 kez “hiç düşünmez misiniz?” ifadesi geçiyor. Dolayısıyla, üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız ve bir daha söylüyorum, bir kişi hayatı değiştirir mi? İşte Ömer Halisdemir kardeşimiz, aziz şehidimiz bunu bize en güzel şekilde gösterdiği bir kişi. Tüm Türkiye’nin değil, İslam ümmetinin, İslam aleminin, gönül coğrafyasının kaderini değiştirdi. İnşallah böyle şeyleri bir daha yaşamayız. Tabi bizim burada yaptığımız sadece onları unutmadığımız ve bizim açımızdan neden önemli olduğunu, bu konunun nedenli bilincinde olduğumuzun bir göstergesi” dedi.
Açılış töreninde Rektör Alkan’dan sonra söz alan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Sayın hocamızın da söylediği gibi, ülkemiz 2 aylık süre içinde ciddi bir süreçten geçmiştir. Bu sürecin atlatılmasında Ömer Halisdemir şehidimizin de gerçekten stratejik değerde büyük bir katkısı oldu. Rektör hocamızın böyle ince düşüncelerinden dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İsabetli bir karar, gerçekten bu değeri burada hatıra olarak yaşatmamıza vesile oldular. İyi oldu diye düşünüyorum, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından kurdele kesimiyle tesisin yeni ismi ile açılışı gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim