Osmancık Öğretmenevinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Vekili Azmi Yeşil ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Çorum Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Seyfettin Zengin ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Mustafa Alagöz tarafından verilen bilgilendirme toplantısında Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarının hibe kredisi alabilmeleri için izlemeleri gereken yollar anlatıldı.

250 bin liraya kadar çıkan hibe kredisi kapsamına giren projeler hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda programın temel ve özel hedefleri anlatıldı. Sadece sivil toplum kuruluşlarının yararlanabileceği hibe programının proje aşamalarının ayrıntılı şekilde katılımcılara anlatıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından sivil toplum kuruluşları AB´ye giriş sürecinde en önemli aktörlerde biri olarak kabul edildiğinden başlatılan hibe programları düzenleniyor. Yerel STK´ların başvuruda bulunabilecekleri hibe programına 18 Ağustos´a kadar proje hazırlayarak başvuru yapması gerekiyor.

18 Ağustos´a kadar yapılan ilk başvurusu kabul edilen STK´lar ikinci başvuru sürecini başlatarak gerekli işlemlerin yapılması için çalışmalarına başlayacak. İkinci başvurunun inceleme ve değerlendirme sonrasında onaylanan proje kapsamında yaklaşık 250 bin liraya kadar hibe kredisi ödeniyor. Bu sürenin yaklaşık 10 veya 12 ay sürdüğü ifade edilirken yatırımların dışında yurt dışı inceleme gezilerinin de bu kapsama dahil olduğu ifade edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim