Osmancık Öğretmenevi´nde düzenlenen eğitim seminerine Kaymakam Selçuk Aslan, Emniyet Müdürü Adem Yüce, Jandarma Komutanı İrfan Kıymaz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Şoförler Odası Başkanı Bilal Karatağ ve servis şoförleri katıldı.

Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan programda yaptığı konuşmada, “Okul çağındaki çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içinde yolculuk yapabilmeleri, ebeveynlerin çocuklarını herhangi bir endişe duymaksızın okula göndermeleri, aynı şekilde eve dönüşlerinin sağlanması, daha güvenli bir okul yolu oluşturmak amacıyla trafik güvenliğini artırıcı tedbirlerin alınması ve onların sürdürülebilirliği yetkili kurumlarla sizlerin bizlerin ortak ödev ve sorumluluğundadır. Bu sebeple yapılan eğitim ve denetimlerimiz üst düzeyde olacaktır" dedi.

Kaymakam Aslan, 2015 ve 2016 yılları verilerine bakıldığında ilçede hiçbir öğrenci servisinin kazaya karışmamış olmasının memnuniyet verici olduğu kaydetti. Bu konuda eğitimlere ve belirlenmiş kurallara uyulması hususunda İlçe Jandarma, İlçe Emniyet ve İlçe Milli Eğitim birimlerinin denetim faaliyetlerinin düzenli devam edeceğini ifade eden Kaymakam Aslan, öğrenci servis taşımacılığında görev alan şoförlere duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Servis Şoförlerine Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Personeli Polis Memuru Hasan Şahin tarafından verilen 40 dakikalık eğitim, görsel materyallerle desteklendi. Eğitimde Türkiye genelinde öğrenci servis araçlarının karıştığı trafik kazaları değerlendirildiği zaman 1588 kazada 8 öğrencinin hayatını kaybederken 3 bin 182 öğrencinin yaralandığının ifade edildiği açıklamada Osmancık´ta 2015-2016, 2016-2017 eğitim-öğretim yılları içerisinde servis şoförlerinin herhangi bir kazaya karışmadığı bildirildi. Şoförler verilen eğitimlerde öğrencilerin araca inip binmeleri esnasında yapmaları gerekenler, kötü hava koşullarında araç kullanımı, araçlarda eksiklik ve aksaklık bulunması konularına değinilirken ilerleyen zamanlarda periyodik olarak eğitimlerin devam edeceği öğrenildi.

Talep olması halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, taşımalı öğrencisi bulunan ebeveynlere de gerekli eğitimin verilebileceği bildirildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim