Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP’nin bu kampanyanın başını çektiğini iddia eden Karatağ, CHP’nin bölücü hainlere destek için seferber olduğunu ve siyasi tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan, hukuku tanımayan, bölücülüğü ve terör sözcülüğünü suç işleme imtiyazı olarak gören çevrelerin, Avrupa’dan destek görmesinin, alışagelmiş bir husumet ilanı ve siyasi riyakarlık olduğunu belirten Karatağ, “Ana muhalefet partisinin bölücü mihrakların avukatlığı rolüne soyunması hiçbir şart altında mazur görülemeyecektir. Seçimle gelmiş olmak, hiç kimseye teröre yardım ve yataklık yapma hakkı bahşetmeyecektir. Seçilmişlerin terörle iç içe olması, her şeyden önce seçenlere ihanettir. Seçimle gelip, seçimle gitmek demokratik rejimlerin bir kuralıdır” dedi.
Anayasal düzeni yıkmayı siyasi amaç olarak görenlerin, demokrasiye ihaneti rehber edinenlerin, demokratik rejimin arkasına saklanmalarının meşru görülemeyeceğini anlatan MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, dokunulmazlığın teröre yardım ve yataklık yapılmasının zırhı olmasının düşünülemeyeceğini kaydetti.
“Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes, adalet önünde hesap verecektir” diyen Karatağ Kanunları tanımıyorum diyenleri yargı önüne çıkartmanın devletin asli görevi olduğunu vurguladı.
Kimsenin terör maşalarının boykot kararının yasını tutmayacağını açıklayan Karatağ, CHP’nin de bunu bir matem vesilesi saymasının, milli vicdanda karşılık bulmayacağını dile getirdi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim