Osmancık’a bağlı Yukarızeytin köyü ormanlık alanında çıkan yangını Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı’dan öğrenen Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ilgililere ulaşarak yangına hızlı bir şekilde müdahale edilmesini sağladı.
Uslu yaptığı açıklamada, “Osmancık Yukarızeytin Köyümüz ile Pelitçik Köyümüz arasındaki Sazak Deresi mevkiisinde başlayan Orman Yangını rüzgarın da etkisiyle yayılmaya başladığı bilgisi İlçe Başkanımızın bilgilendirmesiyle öğrendim. Yaptığımız koordine ile bölgeye Osmancık ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye aracı sevki sağlanmış, Orman İşletme Müdürlüklerimizin de hızlı bir şekilde müdahalesi ile sabah saatlerinde Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık 10 hektar Kızılçam Ormanımızda daha çok yerdeki bitki örtüsü etkilenmiş kısmen ağaçlar etkilenmiştir. Gece saat 02.41 saatlerinde görüştüğümüz Yukarızeytin Köyü muhtarımız Mehmet Güngör komşu köylerden gelen vatandaşlarla birlikte yangına müdahale etmişlerdir. Yangından dolayı devletimiz gerekeni yapacaktır. Bölge köylerimize ve Osmancık ilçemize büyük geçmiş olsun” dedi.
YUKARIZEYTİN KÖYÜ SULAMA TESİSİ İHALE EDİLİYOR
Yangından etkilenen Yukarızeytin köyüne bir nebze de moral olması temennisiyle sulama tesisi ihalesinin 26.08.2016 tarihinde yapılacağını söyleyen Uslu, “Yukarızeytin Köyümüz büyük bir tehlikeyi atlattı. İl Özel İdaremizin 2016 yılı tarımsal sulama çalışmaları kapsamında Osmancık ilçemiz Yukarızeytin Köyü sulama tesisi ihalemizi 26 Ağustos Cuma günü gerçekleştireceğiz.
İş kapsamında; Osmancık Yukarızeytin Köyümüze alt yapı, sulama tesis ve yapıları inşaatı işleri, 1 adet açık (beton kanal) sulama tesisi yapımı ve 1 adet su alım yapısı (bent) yapımı sağlanacaktır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim