Osmancık Kültür Merkezi’nde önceki gün yapılan 111 delegenin oy kullandığı ilçe başkanlığı seçiminde, daha öncede CHP’den Osmancık İlçe Başkanlığı yapmış olan Sadık Eker başkan seçildi.

Kongreye gelenler davul ve zurnalarla karşılandı. Yeterli katılımın sağlandığı kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başladı. Divan kurulu teklif edilerek açık oylamaya sunuldu. Divan başkanlığına Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, katip üyeliklere Uğur Otuzbir ile Satılmış Satıcı seçildi. Çoğunlukla divan üyeleri seçilerek onaylandı. Açılış konuşmaları ve diğer konuşmacıların yaptıkları konuşmaların ardından oy verme işlemi başladı.

İKİ ADAY YARIŞTI

CHP´nin olağan genel kurulunda Sadık Eker ve Ali Acar İlçe Başkanlığı için aday oldu. Yapılan oylamada Sadık Eker 72 oy alırken Ali Acar 39 oy aldı. Böylece Sadık Eker, İl genel meclisi üyesi adaylığı için ayrıldığı koltuğuna yeniden oturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Osmancık İlçe Teşkilatı olağan genel kuruluna Osmancık İlçe Başkanı Vahdet Uslu, Osmancık İlçe Başkan Adayları Sadık Eker ve Ali Acar, Osmancık Belediye Başkan adayı Ecz. M. Özhan Arslan, CHP Çorum eski Milletvekili Ferudun Ayvazoğlu, Millet Vekili adayı Dinçer Solmaz, CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, İl Genel Meclisi Grup Başkanı Yıldız Berk, İl Başkan Yardımcısı Sadık Eral, Merkez ilçe başkanı İsmail Kalender, Kadın kolları başkanı Gülhan Eke, Gençlik Kolları Başkanı Onur Topgül, Belediye Meclis üyesi Nazik Bulut, Mecitözü ilçe Başkanı Ahmet Bilgin, CHP Osmancık ilçe eski başkanlarından Murat Kaya, Selami Namalır Mehmet Otuzbir ve çok sayıda partililer ile misafir katıldı.

Kongrede başkanlığı seçilen Sadık Eker yaptığı konuşmada; “Gerçekleştirdiğimiz seçimde ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız değil Osmancık kazanmıştır. Sukunet içerisinde geçen seçimde katılımlarından dolayı tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnanıyorumki aday arkadaşım Ali Acar ve yönetim kurulu listesinde ismi yazan arkadaşlarımız birlik beraberlik düşüncesi ile hareket edeceklerdir. Gönül verdiğimiz partimize yılmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu genel kurulun CHP ve demokrasiye hayırlı olması temennisinde bulunarak, Yaşasın CHP” dedi.

Oylamada Sadık Eker 72 oy alırken Ali Acar 39 oy aldı. Eker, böylece il genel meclisi üyesi adaylığı için ayrıldığı koltuğuna yeniden oturdu. Buna göre Eker başkanlığındaki CHP Osmancık İlçe Yönetim Kurulu “Funda Akkuş, Mahmut Özhan Arslan, Yılmaz Doğan, Devrim Erol, Seda Işık, Mustafa Karın, Sultan Kınacı, Servet Köroğlu, Bektaş Köse, Elif Özbek, Kazım Sekili Vahdet Uslu”dan oluştu.

İl delegeliklerine ise; Ömer Acar, Funda Akkuş, Mahmut Özhan Arslan, Özgür Doğan, Yılmaz Doğan, Sadık Eker, Selim Karahan, Hüseyin Kesenek, Servet Köroğlu, Selami Namalır, Zeki Odabaşı, Mehmet Sağan, Veysel Sal, Kazım Sekili, Vahdet Uslu, Ertan Yaşar ve Hüseyin Yıldırım seçildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim