Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili,  dünyanın “Savunan Adam” diye tanıdığı, devlet adamı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını göstermek amacıyla program düzenlediklerini ifade etti.

Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın da Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatarak başladığı konuşmasında Prof.Dr. Necmeddin Erbakan’ın hayatından kesitler sundu.

Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt yakmaları konusunda araştırmalar yaparak rapor veren ve bu arada da doçentlik tezini hazırlayan Erbakan’ın, dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden bu tezinin Alman ilim çevrelerinde büyük yankı uyandırdığını belirtti. Tezin mecmualarda neşredilmesi üzerine Erbakan’ın o tarihte Almanya’nın en büyük motor fabrikası olan ve dünyada motorun ilk üretildiği Deutz Motor Fabrikalarının Umum Müdürü Prof. Dr. Flatz tarafından Leopard tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildiğini belirten Aşgın, 1960 yılında Ankara’da yapılan Sanayi Kongresi’nde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan Erbakanın, “Yeni hedef otomobillerin Türkiye’de yapılmasıdır.” fikrini ortaya attığını söyledi. O zaman yönetimde olan askerler tarafından revaç bulan bu fikir üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde “Devrim Otomobili” adıyla ilk yerli otomobil imal edildiğini anlatan Aşgın, askeri yönetimin Gümüş Motor Fabrikasını gezdiğini ve büyük bir ilgi ve heyecan duyduğunu, bunun üzerine Erbakan’ın, 200’e yakın general ve üst rütbeli subaya Milli Savunma Bakanlığı konferans salonunda bir sanayi konferansı verdiğini vurguladı.

Daha sonra soru cevapla Erbakan hocanın farklı yönlerinin ele alınmasıyla devam eden program dualarla sonlandırıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim