Osmancık Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri D-100 Karayolu üzeri Hacıhamza Mevkii’nde trafik uygulaması yaptı. Ekipler durdukları araçlardan bu kez evrak istemedi. Durdurdukları araç sürücülerine, "Geçen hafta trafik haftasıydı. Bu hafta ise bilindiği üzere Ahilik Haftası’dır. Ahilik dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Sizden trafik kazalarının engellenmesi ve özellikle büyük araçlarda emniyet kemeri kullanımında destek bekliyoruz. Sizi durdurmamızdaki amacımız Ahilik Haftanızı kutlamak ve aynı zamanda özellikle büyük araçlarda emniyet kemeri kullanımın arttırılması konusuna dikkat çekmektir. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü olarak kazasız yolculuklar diliyoruz’’ diyerek sürücülere leblebi ikramında bulundular.
Normal trafik uygulamalarına alışan sürücüler polisin bu uygulaması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Uygulamadan memnun olduğunu belirten sürücüler polis memurlarına teşekkür ettiler.
Uygulamalar sırasında polisin durdurduğu bir kamyon sürücüsüne ‘’Emniyet kemerini sürekli kullanıyor musunuz?’ sorusunu soran muhabire, kamyon sürücüsünün verdiği, 'Arada bir takıyorum ama bundan sonra takarım' cevabı ise dikkatlerden kaçmadı.
Editör: TE Bilisim