Kaza, dün sabah saat 06.00 sıralarında Osmancık ilçesi Kumbel Köyü Ardıç mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden Tokat'a gitmekte olan yolcu otobüsü, doğalgaz borusu yüklü ve arıza nedeniyle yol kenarına park eden Gürcistan plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüste ve TIR'da yangın meydana geldi. Alevlerin arasında kalan yolculardan bazıları otobüsün camlarını kırarak kendini dışarı attı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının ardından otobüs içindeki korkunç manzara gün içine çıktı. Adeta can pazarının yaşandığı bölgede yaralanan 21 kişi Osmancık İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolculardan bazıları Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın duyulmasının ardından Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık Kaymakam Vekili Emre Çiftci, olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

Olay yerinde bulunan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, otobüs içindeki incelemelerin tamamlandığını belirtti. Otobüsün 35 yolcu ve 3 mürettebat ile Çorlu'dan hareket ettiğini ifade eden Yurdagül, bazı yolcuların yol üzerinde inmiş olabileceğini dile getirdi. Şuana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, yapılan incelemelerde başka herhangi bir dokuya ulaşılmadığını dile getiren Yurdagül, kimlik tespit çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

Kaza ile ilgili tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. Şoförün uyuduğu ya da başka bir sağlık sorunu nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybedip kaybetmediği ise yapılacak incelemelerin ardından belli olacak.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim