Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçenin sel baskınlarından korunması amacıyla inşa edilen Esentepe – Sel Kanalının faaliyete geçtiğini ifade etti.
Sel kanalının sağında ve solunda iki yeni cadde açıldığını kaydeden Karataş, yeni caddeler ile birlikte inşaat çalışmalarında zarar gören yolların asfaltlanmaya başlandığını belirterek, “İlçemiz için hayati öneme sahip bir proje olan Esentepe – Şenyurt Sel Kanalı tamamlandı. Kanalın faaliyete geçmesi nedeniyle yıl içerisinde iki büyük sel felaketini etkilenmeden atlattık. Sel kanalının inşa sürecinde gerek alt yapı çalışmaları gerek hafriyat çalışmaları nedeniyle olsun Şenyurt Mahallesi biraz etkilendi. Ancak yapılan işin önemi nedeniyle vatandaşlarımız son derece anlayış ve sabır gösterdi. Osmancık Belediyesi olarak kanalın tamamlanmasının ardından mahalle sakinlerimizi bir an önce rahatlatmak için bozulan yolların asfaltına başladık. Ayrıca mahallemize yeni bir cadde daha kazandırılmış oldu. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.
ÇORUM CADDESİ’NDE KALDIRIM ÇALIŞMALARI
Başkan Karataş, kaldırımların yenilenmesi ve modern standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla başlattıkları çalışmaların Çorum Caddesi Garajlar Bölgesinde devam ettiğini kaydetti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim