Toplumun çevre bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak için 1-7 Mayıs tarihleri arasında Türkiye çapında hayata geçirilen “Temiz Çevrem” kampanyası Osmancık’ta da gerçekleştirildi. Dün Osmancık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik gönüllü öğrenci ilçenin ortak kullanım alanlarından olan Arafat Tepesi mevkiinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1-7 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde düzenlenen sokak, park, sahil ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarını kapsayan Temiz Çevrem kampanyasına gönüllü olarak katılan öğrenciler ve belediye temizlik personeli hafta sonuyapılacak olan Hıdrellez şenlikleri öncesi Arafat Tepesi mevkiinde şenlik yerinde yaklaşık iki saat temizlik çalışması yaptılar.
Temiz Çevrem kampanyası kapsamında yapılan çalışmanın çok keyifli geçtiğini belirten Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi adına önemli olduğuna dikkat çekti.
Osmancık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Burhanettin Arslan kampanya ile ilgili, Temiz bir çevrede yaşamak her insanın ayrı ayrı hakkı olduğunu belirterek, her hakta olduğu gibi bu hakkın aynı zamanda bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini vurguladı. Temiz bir çevrede yaşama hakkı isteyen herkesin temiz bir çevrenin oluşması için üzerinde sorumluluklar olduğunu belirtti. Çevre ve mekanın hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çeken Arslan, çevreye değer kazandıran insanların bulundukları çevrenin düzen ve temizliğine dikkat ettiklerinde daha yaşanılası bir yer haline geleceğini sözlerine ekledi.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş yaptığı açıklamada, “Ülkemiz genelinde 1-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Temiz Çevrem kampanyası kapsamında yapılan bu çalışma temiz çevre bilincinin oluşması ile birlikte çevremize sahip çıkmamız adına çok önemlidir. Bu sadece kampanyada kalmamalı. Her birey çevre duyarlılığı konusunda dikkatli olursa ancak o zaman başarılı oluruz. Birlikte yaşadığımız yaşam alanlarını hep birlikte temiz tutmalıyız. Bu çerçevede etkinliğe katılan Meslek Yüksek Okulu gönüllü öğrencileri ve bölüm başkanına teşekkür ederim” dedi.
Bu kampanyanın bir dikkat çekme olduğunu belirten Karataş, çevre duyarlılığının bir gün veya hafta olamayacağını çevrenin sürekli temiz tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim