Osmancık Tarım ve Hayvancılık Çalıştayının ikinci toplantısı belediye meclis salonunda düzenlendi. İlçenin tarım ve hayvancılık alanındaki konumunun değerlendirerek çalışma gruplarının oluşturulduğu toplantıya Belediye Başkanı Hamza Karataş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fuat Er, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Sakin Bilge, Çorum Ticaret Borsası Temsilcisi Erkan Kanıtemiz, ziraat mühendisleri, çiftçiler ve besiciler katıldı.
Çalıştayda ilçenin tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini belirlemek amacıyla katılımcıların analiz, yorum ve fikirleri değerlendirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fuat Er, ilçe halkının tarımda çeltik üreticiliğini benimsediğini belirterek, pirinç dışında çeltik tohumu da üretilerek gelir sağlanabileceğini kaydetti. Er, aynı zamanda kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde Osmancık’ın hindi türünü benimsediğini, bu alanda yapılacak çalışmaların da önemli katkı sağlayacağını kaydetti.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Sakin Bilge, Osmancık’ın pirinç sektöründe bir merkez konumunda olduğunu ve ilçedeki fabrikaların tüm bölgeden alım yaptığını kaydetti. İlçenin sektördeki varlığının korunması ve ticaretin büyümesi için ilçenin çeltik üretimindeki konumunun güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bilge, lisanslı depolama ve lojistik alanın da yatırımların kazandırılması gerektiğini vurguladı.
OSMANCIK’A HAYVANCILIK OSB KURULABİLİR
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede tarım ve hayvancılığın geleceği açısından çalıştaydan çıkacak sonuçların önem arz ettiğini belirtti.
Çalıştayın mevcut potansiyelin belirlenerek geleceğin güçlü ekonomisini oluşturmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Başkan Karataş, “Tarım ve Hayvancılık Çalıştayının ikinci toplantısını gerçekleştiriyoruz. İki toplantıda da mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için önemli çalışmalar yaptık. Katılımcılar analizlerini ve fikirlerini paylaşıyorlar. Bu birliktelik ilçemizin geleceğini belirleyecek. Bu nedenle çalıştaydan çıkacak sonuçlar önemli. Tarım alanında neler yapabiliriz, hayvancılık alanında neler yapabiliriz, bunu en iyi şekilde ortaya koymaya çalışacağız. Şu anda ilçemizde karma bir Organize Sanayi Bölgesi kurularak yatırıma hazır hale getirildi. Çalıştaydan çıkacak sonuçlar bunu ortaya koyarsa neden bir de Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulmasın?” diye konuştu.
Çalıştayda tarım ve hayvancılık alanında iki çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grupları yapacakları çalışmanın raporunu bir ay sonra düzenlenecek toplantıda sunacak.
Editör: TE Bilisim