Arvasî’nin vefatının 30. Yıldönümü dolayısıyla TDED Osmancık Şubesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen anma etkinliğini çok sayıda kişi ilgiyle takip etti.

Eski Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan ve TDED Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili’nin konuşmacı olarak yer aldıkları etkinlikte Seyyid Ahmet Arvasî’nin Ülkücü düşünceye sahip önemli bir mütefekkir olduğu vurgulandı.

Seyyid Ahmet Arvasi’nin “Asrın Yesevi’si” olarak nitelendirildiğini anımsatan Kazım Sekili, “O, Ülkücü camianın beyin takımından önemli bir isimdi. Dinî konulardan, sanata ve ekonomiye kadar birçok alandaki görüşleriyle gençliğe ışık saçan bir mütefekkirdi.” dedi.

Ardından söz alan eski Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan ise Arvasî Hoca’nın insanlara gönül yoluyla hitap ettiğini ve bir gönül adamı olduğu için yazdıklarının da insanlara tesir ettiğini vurguladı.

Seyyid Ahmet Arvasî’nin eserleriyle üniversite yıllarında tanıştığını anlatan Selçuk Aslan, “Arvasî Hoca Türk-İslâm görüşünü yeniden yorumlamış, Türk milletinin dertlerine; dil, tarih, sanat, kültür ve eğitim açılarından yaklaşarak çare ve çözüm yolları önermiştir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim