Osmancık Belediyesi tarafından Ramazan ayında çeşitli ekinlikler düzenlenecek. Ramazan ayı içerisinde Cuma günleri düzenlenecek etkinliklerde Kur’an Tilaveti, Tasavvuf Konserleri, Semazen Gösterisi, Hacivat Karagöz, Meddah ve çocuklar için etkinlikler yer alıyor.
Etkinliklerde bir Osmanlı geleneği olan Osmanlı Şerbeti de ikram edilecek.
Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ramazan ayının hem maneviyatını hissetmek hem de eski Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.
Osmancık’ta özlenen Ramazan geleneğinin tekrardan hayat bulacağını belirten Karataş “Her Cuma günü vatandaşlarımızı Ramazan etkinlikleriniz izlemek üzere Kızılırmak Sahiline bekliyoruz. Etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Tasavvuf Konseri ve Semazen gösterisi gibi Ramazanın maneviyatına uygun etkinliklerimiz olacak. Çocuklar için Karagöz Hacivat başta olmak üzere çeşitli programlarımız var.” dedi.
Etkinlik günü öğle saatlerinden itibaren çocuklar için oyun parkı da kurulacak.
BU HAFTAKİ PROGRAM
Bu haftaki programda ünlü tasavvuf sanatçısı Mesut Şimşek Osmancık halkıyla buluşacak. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programda semazen gösterisi ile çocuklara özel etkinlikler yer alıyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim