Kaza sabah 06.00 sıralarında Samsun-İstanbul D-100 karayolu Osmancık’a 7 kilometre kala Karaçırak mevkisinde meydana geldi.
Van’dan İstanbul’a giden 45 yaşındaki Öner Kayalı yönetimindeki 34 UG 7553 plakalı otomobil karaçırak sanayi bölgesine geldiğinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yoldan çıkan otomobil yaklaşık 35 metre şarampolde gittikten sonra 4 metre aşağıdaki sulama kanalına düştü.
Çarpmanın etkisiyle araç sürücüsü ile araçta yolcu olarak Fadıl Balibay (28) ve Mehmet Ergevan (49) araç içinde sıkıştı. Olay yerine gelen Ambulans ve itfaiye görevlilerinin aracı keserek yaralıları çıkardı. Fadıl Balibay olay yerinde ölürken, Mehmet Ergevan’ da kaldırıldığı Osmancık Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.
Kaza yerine gelen Osmancık C. Savcısının yaptığı incelemenin ardından sulama kanalına düşen otomobil çekici yardımıyla kanaldan yol kenarına çıkarıldı. C.Savcı gözetiminde aracın kapısı kesilerek yaşamını yitiren Fadıl Balibay araçtan çıkarılarak Cenaze aracı ile Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan ağır yaralanan sürücü yoğun bakıma alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edilen sürücü Kayalı tedavisi için sevk edilmek üzere uygun hastane araştırıldığı belirtildi.
Ardından ağır yaralı Kayalı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma hastanesi'ne sevk edildi.
Araç içerisinde bulunanların emniyet kemeri takmadığı belirtildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.




Editör: TE Bilisim