Haftanın açılışın Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki törenle yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Adem Yüce, İlçe Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Çavuş Abdullah Sözen, Karayolları 71. Şube Şefi Ayhan Kırçıloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı İrfan Kıymaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Bilal Karatağ, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Çalışkan, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Hafta kapsamında yapılan resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi. Yılın sürücüleri ve trafik görevlileri ile eğitime verdikleri destekler için ilçede faaliyet gösteren sürücü kurslarına da teşekkür plaketleri verilen etkinlik kokteyl ile sona erdi.

SÜRÜCÜLERE KASK

İlçe Emniyet Müdürlüğü ayrıca Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle kazalara karşı sürücülere kask dağıttı. Sürücüleri trafik kuralları hakkında bilgilendiren Emniyet görevlileri başında kaskı olmayan motosiklet sürücülerini yolda durdurup tüm motosiklet sürücülerine bedava kask dağıtılmaya başladı. Sık sık motosiklet kazalarında başında kaskı olmayan sürücülerin ölümlü kazayla karşı karşıya geldiği bu nedenle kasksız motosiklet kullanmamaya özendirilmesi amacıyla bu uygulamanın yapıldığı belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürü Adem Yüce de D-100 Karayolu’nda motosiklet sürücülerini durdurtarak kurallara uyan, tescilini yaptıran ve sigortası olan sürücülere kendi elleri ile kask hediye ederek, kazasız günler diledi. Motosiklet sürücülerine amaçlarının ceza kesmek değil kask kullanmalarını sağlamak olduğuna dikkat çeken Yüce, sürücülerin öncelikle kendilerinin ve beraberindekilerin can güvenliğini sağlamalarını istedi. “Kontak anahtarı gibi bu kaskları yanınızdan ayırmayacaksınız” diyen Yüce daima trafik kurallarına uymalarını istedi.

MİNİKLERE EĞİTİM

Hafta kapsamında ayrıca Osmancık Koyunbaba İlkokulu bahçesinde bulunan Trafik Eğitim Parkı’nda minik öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen eğitime İtfaiye, Zabıta, Karayolları, Jandarma, Emniyet ve ilçede faaliyet gösteren özel sürücü kurs yetkilileri de katılarak kendi dallarında bilmeleri gereken trafik eğitimini uygulamalı ve anlatımlı şekli ile minik öğrencilere anlattı.

Çeşitli ilkokullardan gelen öğrencilerin katıldığı eğitimde merak edilen sorular da yanıtlandı.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim