Çorum’un Osmancık ilçesinde yaya yolları engellilerin geçişine uygun olarak düzenleniyor.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçedeki alt yapı çalışmalarının ardından sıcak asfalt çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Asfaltı tamamlanan cadde ve sokaklarda kaldırımları da yenilediklerini kaydeden Karataş, yaya yollarının engellilerin geçişini kolaylaştıracak şekilde düzenlendiğini açıkladı.
Alt yapı çalışmaları kapsamında 160 hektarlık alanda kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatlarının yenilendiğini dile getiren Karataş, “Alt yapının tamamlanmasının ardından yollarımızı da sıcak asfalt yaptık. Çalışmaların tamamlanması ile yaya yollarında geniş çaplı bir yenileme çalışmasına başladık. Kaldırımlar engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde yenileniyor. Kaldırımlara görme engelli vatandaşlarımız için yürüyüş yolu, tekerlekli sandalyeler için rampalar yapıyoruz. Kaldırımları artık engelli vatandaşlarımız da rahatlıkla kullanabilecekler” dedi.
Karataş, çarşı merkezinden başlayan kaldırım çalışmalarının Koyunbaba köprüsü civarında ve Öğretmen Evinin bulunduğu Atatürk Caddesinde devam ettiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim