Arafat Tepesi etkinlik alanında düzenlenen Hıdırellez Şenliği'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şenlik halk oyunları gösterisiyle başladı. İnönü Zaferi İlkokulu Folklor Ekibi tarafından sahnelenen Çorum Yöresine ait halk oyunları gösterisi beğeni ile izlendi.
Şenlikte yöresel yemek, tatlı ve el işi yarışmaları da düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.
Hıdırellez konserinde ise Buse, Bülent Özkömürcü ve Cemalettin Kurtoğlu sahne aldı. Türk Sanat Müziği Sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu, başta Çorum Türküleri olmak üzere sevilen musiki eserlerini seslendirdi.
Hıdırellez’in baharın müjdecisi olduğunu, Türk kültüründe bayram olarak kutlandığını kaydeden Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Belediye olarak birlik ve beraberliğimize vesile olması amacıyla düzenlemiş olduğumuz geleneksel Hıdırellez Şenliklerinde bir kez daha bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Baharın müjdecisi olan Hıdırellez, kültürümüzde önemli bir yer tutmaktadır. Bolluk ve bereketin sembolü olan bu gün Türk kültüründe, birlik ve beraberliğin pekiştiği, dostluk ve kardeşliğin geliştiği bir bayramdır. Hıdırellez’in; hem ilçemizde, hem ülkemizde, hem de tüm dünyada dostluk ve kardeşliğe, bolluk ve berekete vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim