Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Osmancık’ta bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan, İlçe Jandarma Komutanı İrfan Kıymaz, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın yanı sıra bazı daire amirleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi’nde görevli Sosyolog Ebru Özden’in sunumuyla başlayan toplantının açış konuşmasını Kaymakam Selçuk Aslan yaptı.

Daha sonra Psikolog Semanur Pehlivan tarafından Koruyucu Aile ve Kadın İstihdamına Yönelik Mesleki Eğitim Projesi hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Çorum’da 55 koruyucu aile yanında 68 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığını belirten Psikolog Pehlivan, “Kuruluşlarımızda bulunan diğer çocuklarımızın da koruyucu ailelerine kavuşturulmalarını hedefliyoruz.” dedi.

İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ve Kadın Kültür Merkezleri’nde kadınların beceri kazanmalarına ve istihdamına yönelik yaklaşık 40 farklı alanda kurslar açıldığını hatırlatan Pehlivan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığı ile bu kurslara katılımın sağlanabileceğini söyledi.

Etkinlik, Aile Eğitim Programı Formatörü Ahmet Yakut’un Aile Eğitim Programı’nı tanıtmasıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim