İlçe Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Fazile Tökel ile birlikte yönetim kurulunda: Emine Uçaker, Süheyla Zeytinli, Kadriye Sekili, İlknur Kabakdere, Birsel Tatar, Fatma Yıldız, Kerime Uslu, Müzeyyen Adla, Neziha Öremiş, Emine Saburlu, Meryem Geçmiş, Birsel Kunduz, Semra Akbaba, Meryem Sekili’den oluşurken; yedek yönetimi ise Şerife Karakaya, Ganime Tilki, Meral Kamsız, Emine Maraz, Esma Aydın, Emine Şafak, Hülya Sayar Nevim Yılmaz yer aldı.

Osmancık İlçe Kadın Kolları Kongresinde konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Siyasette; siyasetçilerin baskın karakteri olan erkeklerin her zaman kadınların oyunu aldığını ama yönetimlerde ve etkili yetkili kurumlarda kadınlara yer vermediklerini ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete başlamasıyla kadınların önündeki engellerin yavaş yavaş kaldırıldığını ve Cumhuriyet tarihinde 1930’lardan itibaren kadınlara seçme seçilme hakkı verildiğini ifade etti. Türkiye’nin Avrupa’dan bu noktada çok daha ileride olduğunu belirten Karadağ, “Ne zamanki İslami değerlerden maneviyattan uzaklaştık, ne zamanki yönetim olarak erkek erki eline tamamen ipleri aldı din adına da zaman zaman kadınların aleyhine durumlar ortaya çıktı. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kökenlerimize ve manevi değerlerimize geri dönülmüştür. Kadınlar artık siyasetin tam merkezine yerleştirilmiştir” dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de konuşmasında Fazile Tökel ve yönetimine başarılar diledi.

Şu ana kadar 11 ilçede mülakat yapıp toplamda 350 kişi ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Demir, bu görüşmeler sonucunda yönetimleri belirleyerek kongrelere başladıklarını vurguladı.

Yönetimlerin belirlenme sürecinde, yönetim dışında kalanların kırgınlığının ve küskünlüğünün olmayacağını düşündüğünü ifade eden Meryem Demir, ilçelerde en güçlü teşkilatlanma örneği gösterileceğine inandığını dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim