Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık ilçesinin uzun zamandır umutla beklediği doğalgaz yatırımında sona yaklaşıldığını belirterek ana boru hattının inşasına başlandığını söyledi.
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında temel atma töreni düzenlenerek şehir içi boru hatlarının döşenmesine başlandığını hatırlatan Başkan Karataş “Doğalgaz ilçe halkımızın uzun zamandır umutla beklediği önemli bir yatırım. Uzun bir sürecin ardından şehrimize doğalgazın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında şehir içi hatların temel atma törenini düzenlemiştik. Koyunbaba Mahallesi’nin bir kısmında çalışma yapıldı. Kış sezonu bittiğinde şehir içi hatların döşenmesine devam edecek” dedi.

ANA BORU HATTINA BAŞLANDI
Doğalgaz ana boru hattındaki çalışmaların da hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Karataş “İlçemize kadar gelecek çelik ana boru hattında çalışmalar başlamış durumda. Şu anda Dutludere civarında çalışma yapılıyor. Ana boru hattı Gökkezler Köyünden ilçemize doğru hızla ilerliyor. Kısa sürede ana boru hattındaki çalışmaların tamamlanması hedefleniyor” dedi.

EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA
Doğalgaz ana boru hattı ile şehir içi boru hattı çalışmalarının eş zamanlı yürütüleceğinin altını çizen Karataş “Doğalgaz şehrimiz için en önemli yatırımlardan birisi. Halkımız doğalgazı uzun zamandır umutla bekliyor. Bu nedenle süreci hızlandırmak için bir takım çalışmalar yaptık. BOTAŞ ana boru hattının ihalesini yapar yapmaz biz de şehir içi hatların temel atma törenini gerçekleştirdik. İki çalışmayı eş zamanlı yürüterek doğalgaz sürecini hızlandırmayı amaçladık. 2017 yılında bu çalışmaların tamamlanmasını ve doğalgazı kullanmaya başlamayı hedefliyoruz.” dedi

OSMANCIK DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR OLACAK
Doğalgazın ilçedeki hava kirliliğinin önlenmesi açısından da önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan Karataş şu ifadeleri kullandı:
“Kış günlerinde şehrimizde önemli derecede hava kirliliği oluyor. Doğalgazı temiz enerji olmasından dolayı da ayrıca önemsiyor. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla hava kirliliğinin de önemli derecede azalacağını umuyoruz. Bu açıdan da önemli bir yatırım. İnşallah Osmancık temiz havasıyla da daha yaşanabilir bir şehir olacak”

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR
Başkan Karataş, doğalgazın getirilme sürecine verdikleri destekten dolayı Çorum milletvekillerine de teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim