Etkili olan sağanak yağış sonrası Havdan Mahallesi bölgesinde meydana gelen sel felaketinde birçok etkili arazi zarar görürken sulama kanalları da selin getirdiği taşlar ile doldu.
Sulama kanallarının ve dere yataklarının büyük taş parçaları ile dolmasından dolayı tarım arazilerine bir süre su verilemedi. Bölgedeki arazi sahiplerinin olayı AK Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı ve Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner’e iletmelerinin ardından bölgede inceleme yapan Karlı, DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçti.
Yetkililerin bölgeyi incelemesinin ardından Ankara’dan getirilen iş makineleri ile ıslah çalışmalarına başlanıldı. Yaklaşık bir ay sürecek temizleme çalışmalarının ardından dere yatakları ve sulama kanalları ıslah edilmiş olacak.
AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı, "Sel felaketinin meydana geldiği bölge dere yataklarının yoğun olduğu bir bölge. Dere yataklarına sığmayan su ekili arazilere de zarar vermiş. Bu üzücü olayın bir daha yaşanmaması için dere yataklarını ıslah çalışmasında daha derin kazdırıyoruz. 1 ay sürecek çalışmalar bitene kadar konunun takipçisi olacağım" dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim