Osmancık Belediyesi Kültür Sitesi’nde düzenlenen panele Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Osmancık, Kargı, Dodurga ve Laçin ilçelerinden kurum amirleri ve çok sayıda üretici katıldı.
Panelde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüsrev Mennan (Herbisitlere Dayanıklı Yabancı Otlarla Entegre Mücadele Yöntemleri), Doç. Dr. İsmail Sezer (Çeltik Tarımı ve Çeltikte Randımanı Etki Eden Faktörler), Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Halil Sürek (Çeltikte Yabancı Ot Kontrolü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Çeltik Çeşitleri), Rasim Ünan (Çeltik Hastalık ve Zararlıları), Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Melih Enginsu (Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Çeltik Çeşitleri) konularında sunum yapıldı.
Uzmanlar sunumların ardından üreticilerin sorduğu sorulara cevap verdiler. Çeltik uzmanlarından bilgi alma şansı yakaladıkları için çok şanslı olduklarını ifade eden üreticiler ise öğrendikleri konuları üretimime yansıtarak sonuçlarını görmeyi arzu ettiklerini ifade ettiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim