Osmancık’ta önceki akşam çam ormanlık alanında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yaklaşık 80 dönümlük çam ormanı alanında çıkan yangında 30 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
İddiaya göre henüz belirlenemeyen bir nedenle Seki Köyü ile Kızıltepe Köyü arasında bulunan çam ormanlık alanda yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Osmancık İlçesi ile çevre ilçelerdeki İtfaiye ekipleri, Orman işletmelerine bağlı arazözler ve vatandaşlar yangını söndürmek için yoğun çaba sarfetti. Ancak iki köy arasındaki ormanlık alanda yol olmadığı için söndürme çalışmaları güçlükle devam etti.
Yangına ilk olarak Osmancık Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Ardından çevre ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye ve Orman İşletmesine ait arozözler ile Kızıltepe, Seki ve Sarpunkavak köylerinden gelen vatandaşlar müdahalesiyle 6 saat sonra yangın güçlükle kontrol altına alındı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar soğutma çalışması devam etti. Suyu biten Osmancık Belediyesine ait itfaiye aracı Osmancık'a gelerek su takviyesi yapıldı. Araç tekrar yangın alanına gitti.
Yetkililerin yaptığı ilk resmi açıklamalara göre 30 dönümlük çam orman alanının zarar gördüğü belirtilirken, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının halen devam ettiği, yangının 11 saat sonra tamamen söndürüldüğü ifade edildi.
(Mustafa ULUSOY)
 
Editör: TE Bilisim