Çorum’un Osmancık ilçesi girişinde İstanbul-Samsun D-100 yolu üzerinde Kamil ışıklı kavşağından itibaren uzun araç kuyruğu nedeniyle yoğunluk oluşurken trafik akışı durma noktasına geldi.
Ramazan Bayramı tatili için İstanbul'dan yola çıkan sürücüleri, Çorum’un Osmancık ilçesi’nde Bölge ve şehir içi trafik ekipleri, İstanbul-Samsun D-100 Karayolunda araç yoğunluğu azaltmak için ışıklı kavşaklarda sürücüleri zaman zaman ikaz ederek trafik kurallarına uymaları için yönlendiriyor.
Bayram tatili için İstanbul’dan Samsun, Ordu, Giresun,Trabzon, Rize ve Karadeniz hattına giden sürücüler, sıcaktan ve araç yoğunluğundan şikayetçi olduklarını belirttiler. Zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiğine dikkat çeken tecrübeli sürücüler bazı sürücülerin kuralları hiçe sayarak hız yaptığını ve sık sık şerit değiştirerek trafiği tehlikeye düşürdüklerini ifade ettiler. Normal zamanlarda 7-8 saatte gittikleri bölgeye böyle giderse 16-18 saatte de de gidemeyeceklerin kaydettiler.
Görevli trafik ekipleri, Çorum Osmancık sınırları içerisinde aldıkları yoğun önlemlerin dikkat çekici ve bu bölgenin İstanbul-Trabzon arasında tam ortada olduğunu yorgunluk belirtilerinin dayanılmaz hat safhaya çıktığına dikkat çekerlerken sürücüleride daha dikkatli olmaları sürat yapmamaları, hatalı sollamamaları için sık sık uyardılar.
Editör: TE Bilisim