Osmancık Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri bu sene coşkuyla kutlandı.

Hıdırellez’de ünlü pop sanatçısı Baha, konser verdi. Baha’nın konseri için hayranları saatler öncesinden konser alanına akın etti. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan ünlü sanatçı sevilen eserleri ile gönülleri mest etti. Türk halk müziğinin hareketli eserlerini de repertuvarına alan ünlü sanatçı yediden yetmişe herkesi doyasıya eğlendirdi.

Baha’nın konseri öncesinde yerel sanatçılar da sahne aldı.

PİLAV YARIŞMASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Geleneksel Hıdırellez Şenliklerinde her yıl olduğu gibi yöresel yemek, tatlı ve el sanatları yarışmaları düzenlendi. Bu yıl ilk defa düzenlenen en güzel Osmancık Pilavı yarışması ise oldukça ilgi gördü.

Yarışmalarda dereceye girenlere Osmancık Belediyesince yarım altın ödül verildi.

EN ÇOK ÇOCUKLAR EĞLENDİ
Renkli görüntülere sahne olan Hıdırellez’de en şanslısı her zaman olduğu gibi çocuklar oldu. Çocukların eğlencesine ayrı bir önem veren Osmancık Belediyesi, palyanço ve animasyon ekibi ile çocuklara özel etkinlikler düzenledi.

Belediye Başkanı Hamza Karataş da 2 bin çocuğa futbol topu hediye etti. Ayrıca çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır çeşitli hediyeler dağıtıldı.

BAŞKAN KARATAŞ: “50 YILLIK GELENEĞİ YAŞATIYORUZ”

Vatandaşların Hıdırellez Gününü kutlayan Başkan Karataş, Hıdırellez’in Osmancık ilçesinde 50 yılı aşkın bir gelenek olduğunu söyledi.

Şehrin kültürel mirasını yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Karataş, sosyal ve kültürel alanda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Başkan Karataş, diğer faaliyetleri ile ilgili de bilgi vererek başta şehrin temel problemleri olan alt yapı, içme suyu, doğalgaz gibi yatırımları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

HIDIRELLEZ’E USLU DA KATILDI

Yoğun ilgi gören Hıdırellez Şenliklerine Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu da katıldı. Etkinliklere Uslu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Hamza Karataş, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim