Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen törende Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin devamında her yıl farklı bir okulun hazırladığı İlköğretim Haftası kutlamaları bu yıl 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda yapıldı.
Törene Osmancık Kaymakam vekili Adem Balkanlıoğlu, Osmancık İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Yüzbaşı İrfan Kıymaz, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yapılan program, sınıf öğretmenleri Yelda Kılıçarslan ve Mahmut Kocakuzgun sunuculuğunda İstiklal Marşı okunması ile başladı. 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 4/B sınıfı öğrencilerinden Zeynep Bağcı “İlköğretim Haftası” ile ilgili koşmasını yaptı. Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını 75. Yıl Cumhuriyet İlkokul Müdürü Mustafa Coşkun gerçekleştirdi. Okulun 4/A sınıfı öğrencilerinden Zeynep Dila Yıldırım’ın “İlköğretim Haftası” şiirini okumasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel konuşma yaptı.
Tökel konuşmasında; “2016-2017 Eğitim Öğretim yılında hep birlikte hayırlı olması suretiyle başlıyoruz. Bu sevincimi gölgelemek isteyen, bu asil milletin aklını ve fikrini çelmeye çalışıp iç kargaşalık meydana getirmek isteyen, bu vatanı bir başkasının payı haline getirmek isteyen aklı, imanı, vicdanı, irfanı, kiralık 15 Temmuz darbeci Feto grubunu lanetliyoruz. Öncelik vatansa gerisi teferruattır diyerek canını ortaya koyup bu darbe belasını kendine yakışan asalet ve vakurlukla savuşturan şehitlerimizi ve gazilerimizi de Rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi.
Okulun 3/A sınıfı öğrencilerinden Ada Turgut’un “Okulumuz” adlı şiirinden sonra okula yeni kayıt yaptıran ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine 4. sınıf öğrencileri tarafından hoş geldiniz çiçeği sunuldu. Devamında protokol mensupları tarafından sınıf ziyaretleri yapıldı. Öğrenciler ile hoş samimi sohbetler edildi. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulunularak öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu. Katılımcı konuklara çeşitli ikramlar ile program son buldu. Osmancık’ta 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı, okul öncesi 229, temel eğitimde 4534, orta öğretimde 2333, toplam 7 bin 096 öğrenci eğitim öğretim görmekte.
(İHA)
Editör: TE Bilisim