Osmancık Belediyesi tarafından ilçeye büyük fayda sağlayacak yeni yatırımlar için toplu temel atma programı düzenlendi. Törende Osmancık Belediyesi tarafından inşa edilen Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ile 55 bin metrekare alana yapılan Kent Park’ın ve TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen 357 konutun temeli atıldı.

Törene TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Ak Parti Milletvekili Adayları Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Serap Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel Atma töreninde konuşan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, dört yılda ilçenin büyük bir değişim yaşadığını söyledi. Karataş, gelecek nesillere kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını belirterek “Sizlerin teveccühü ile belediye başkanlığı görevimizi emanet aldığımız günden beri, sizlere hizmet etmenin onuruyla; azimle, gayretle, şevkle, çalıştık, çalışıyoruz. Attığımız her adımda, vermiş olduğunuz emanete sahip çıkmaya, sizlere layık olmaya çalıştık” dedi.

“OSMANCIK BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞIYOR”

Yapılan çalışmalarla ilçenin köklü bir değişeme imza atıldığını kaydeden Karataş şu ifadeleri kullandı: “Dört yıl içerisinde sizlerle birlikte birçok temel atma töreni, birçok açılış gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, daha altı-yedi ay önce yine sizlerle birlikte coşkulu bir açılış töreni yapmıştık. Bu törende Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz, İtfaiye Binamız, Belediye Hizmet Kampüsümüz ve Tabiat Parkımız hizmete girmişti. Yaklaşık beş ay önce de hep birlikte Doğalgaz Açılış Törenimizi yaparak şehrimizin adını Doğalgaz kullanan kentler arasına yazdırmıştık. Şimdi bu gün, mübarek bir ayda, birlik ve beraberlik içerisinde, böylesine güzel bir gününde hep birlikte Kent Parkın, Yüzme Havuzunun ve 357 konutun temelini atıyoruz. Osmancık gerçekten büyük bir değişim yaşıyor.”

Konuşmaların ardından temel atılarak TOKİ 2. Etap Gemici Konutları Projesi kapsamında inşa edilen 198 konutun da hem açılışı hem de teslim töreni yapıldı. Ev sahibi olanlara anahtarları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim