Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde ikamet ettikleri Kınalıtaş köyünden çıkarak Kavşak çayı kenarındaki bahçelerini sulamaya giden Yasin Uzun ve Özkan Sağlam adlı iki arkadaş bir süre sonra yanlarına içme suyu almadıklarını fark edince önce köydeki babası Cafer Uzun'u arayarak içme suyu getirmesini istediler. Daha sonra bahçenin yanından geçmekte olan Osmancık Belediyesi'ne ait kapalı isale hattına girerek su almaya karar verdiler. Taban kısmında yaklaşık 40 santimetre su bulunan 3 metre yüksekliğindeki isale hattının havalandırma bacasının kapağını açarak içeriye giren Yasin Uzun bir süre sonra fenalaşarak yere düştü. Yasin'in düştüğünü gören Özkan Sağlam da onu kurtarmak için arkasından isale hattına girdi. Arkadaşını kurtarmayı başaramayan Özkan Sağlam'da fenalaşarak suyun içerisine düştü.
Bir süre sonra çocukların istediği içme suyu ile birlikte bahçeye gelen baba Cafer Uzun, çocukları bulamayınca etrafta araştırmaya başladı. İsale hattı kapağının açık olduğunu, etrafında da terlik şapka gibi eşyaların olduğunu fark etti. İsale hattının içerisine baktığında ise oğlu ve arkadaşını yerde yatarken gördü. Köylülerden yardım isteyen baba Cafer Uzun onların da yardımı ile oğlu ve arkadaşını dışarıya çıkarmayı başardı. Daha sonra yardım istemek için D-100 karayoluna çıktı. Bu sırada radar görevinden dönen Bölge Trafik İstasyonda görev yapan polis otosunu durdurdu. Trafik ekipleri telsizle jandarma ve sağlık görevlilerini arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekiplerinin olay yerine yaptıkları müdahaleler 2 arkadaşı hayata döndürmeye yetmedi. İki arkadaşın cesedi Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelenin ardından otopsi için Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Diğer taraftan 2 arkadaşın su almak için girdikleri isale hattında bayıldığını öğrenen aileleri de olay yerine geldiler. Gençlerin yerde hareketsiz yattığını görünce de fenalık geçirdiler. Olay yerine gelen jandarma aile fertlerini sakinleştirmeyi başaramayınca sağlık görevlileri müdahale etti.



(İHA)

Editör: TE Bilisim