Belediye Başkanı Hamza Karataş, vatandaşların Eylül ayında doğalgazı kullanmaya başlayacağını söyledi.

Doğalgaz alt yapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Karataş “Şehrimizin doğalgaz ihtiyacının karşılanması için yapılan çalışmalar nihayet son aşamaya geldi. Doğalgaz için ana boru hattının yapımına 20 Ağustos 2015’te başlanmıştı. 18 Eylül 2015 tarihinde de iç hatların yapımına başladık. Çalışmalar inşallah Eylül ayında tamamlanacak ve ilçemiz doğalgazı kullanmaya başlayacaktır.” dedi.

Doğalgaz’ın büyük mücadelelerle ilçeye kazandırıldığını vurgulayan Karataş, desteklerinden dolayı başta Osmancık halkına ve vatandaşlarımızın her zaman yanında olan Çorum Milletvekillerine teşekkür etti.

ÇORUMGAZ’DAN DUYURU

Çorumgaz’dan yapılan açıklamada da abonelikler için ilçede açılacak ofisin 2 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Açıklamada vatandaşların abonelik işlemlerini tamamlamadan doğalgaz iç tesisatlarını yaptırmamaları istendi. Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Vatandaşlarımızı doğal gaz tesisatlarını yaptırmadan önce aşağıdaki işlemleri yapmış olmaları gerekmektedir. Bu işlemler yerine getirilmeden yaptırılan tesisatlara doğal gaz verilmesi mümkün olmayacaktır. Tüm vatandaşlarımızın bu hususlara uyma konusunda gerekli dikkat ve özeni göstermeleri; kesintisiz, hızlı, ekonomik ve güvenli doğal gaz kullanımı açısından önem arz etmektedir.

1. Tesisat işlemine başlayabilmenin ilk adımı Çorumgaz’a abone olmaktır. İlçemizdeki abonelik işlemi Mayıs ayında başlatılacaktır. Abonelik şartlarını Çorumgaz’ın web sitesinden öğrenebilirsiniz. (http://www.corumgaz.com.tr )

2. Abonelik işlemi yapıldıktan sonra Çorumgaz’dan sertifika alan bir firma ile sözleşme imzalanarak iç tesisat bu (sertifikalı) firmaya yaptırılmalıdır. Sertifikalı firma listesi Çorumgaz’ın http://www.corumgaz.com.tr/SertifikaliAktifFirmalar.aspx linkinde yer almaktadır. Tesisat yaptırılacak firma bu linkten seçilmelidir.

3. Serfikalı firmalar adına iş yaptığını beyan eden kişilere asla itibar edilmemelidir. Doğal gazın yeni gireceği şehirlerde hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan ve çoğu merdiven altı çalışan su tesisatçıları bu işi yapma teşebbüsünde bulunarak vatandaşın can ve mal emniyetini hiçe saymaktadırlar. Bu şahısların yetkili olup olmadığı 444 0187 (dahili 1157 ve 1159) telefon nolu çağrı merkezimizden sorgulanmalıdır.

4. Yukarda sayılan hususlar doğal gazı kombi, kazan veya diğer cihazlara taşıyan (cihazlar dahil) tesis için geçerlidir. İçinden sadece suyun geçtiği plastik borular ve radyatörler bu kapsamın dışındadır. Vatandaşlarımız sıcak veya soğuk suyun geçtiği tesisatı ve radyatörleri herhangi bir yerden onay almaksızın diledikleri kişilere yaptırabilirler.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim