Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Osmancık’ta tamamlanan yatırımların toplu açılış töreni ile yeni yatırımların temel atma törenine katıldı.
Osmancık Belediyesi önünde düzenlenen törene Bakan Işık ile birlikte Vali Ahmet Kara, AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Törende 300 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu, gençlik merkezi, İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu, Anadolu Lisesi Pansiyonu ve Osmancık Belediyesi alt yapı yatırımlarının açılışı yapıldı. Dereoğazı İçme Suyu Göledi ve Osmancık Taşkın Koruma Projesi ile Gecek Köyü Kiren Deresi Taşkın Koruma Projesi’nin de temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törende konuşan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, açılışı ve temel atma töreni gerçekleştirilen yatırımların Osmancık ilçesi için tarihi yatırımlar olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça da bakanlığın Osmancık’a ve Çorum’a yatırımlarının devam edeceğini vurguladı.
Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ise “Osmancık 12 yıldır yatırımlarını ziyadesiyle alan bir ilçe olmuştur. Son 4 yılda yapılanlar bizim huzurunuza gelip söz verdiğimiz yatırımlardır. Vadettiğimiz 10’a yakın proje 30’un üzerinde projenin hayat bulmasıyla mutlu sona ulaşmıştır” diye konuştu.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada Kızılırmak Islah Projesi ile doğalgaz yatırımlarına değindi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan paralarla Osmancık İmam Hatip Lisesi'nin temelinin atıldığını söyledi.
Bakan Işık, 2002 yılında iktidara geldikleri günden bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımları anlattı.
Osmancıklı olan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'a paralel yapı tarafından operasyon yapıldığını ve evinde bulunan paraların Osmancık İmam Hatip Lisesi ve Üsküp'teki Balkan Üniversitesi için olduğunu söyleyen Işık, günlerce, aylarca ayakkabı kutularının gösterildiğini hatırlattı.
Bugün o paralarla yapımına başlanan Osmancık İmam Hatip Lisesi'nin temelinin atıldığını dile getiren Işık, şunları kaydetti:
"O dönemde sizin de hemşeriniz Halk Bankası Genel Müdürü'ne bir operasyon yapıldı ve günlerce aylarca ayakkabı kutusu gösterildi. Neydi o ayakkabı kutusunun içindeki para. Osmancık İmam Hatip Lisesi, Üsküp'teki Balkan Üniversitesi için verilen para. İlk duyduğumda 'ya bir bankacı rüşvet almak istese adamın aptal olması lazım ki parayı alsın evine götürsün. Bu kadar aptal bir adamı da genel müdür yapmayacaklarına göre vardır bunda bir iş' dedim ve sonuçta iş ortaya çıktı ki bu Osmancık'ta imam hatip yapımı için verilen bağış. Kim yaptı bu operasyonu ? Paralel yapı yaptı."
"Paralel yapının bugüne kadar topladığı bir tek hizmet için makbuz verdiğini biliyor musunuz?" diye soran Işık, paralel yapının amacının hükümeti düşürmek olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından tamamlanan yatırımların açılışı ile yeni yatırımların temel atma töreni gerçekleştirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim