Osmancık YİBO öğrencileri Cumhuriyet Bayramı'nı Çorum’da kutladı. Çorum Belediyesi, Osmancık Orgeneral Ahmet Çörekci Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine Çorum'u gezdirdi.
Osmancık'tan sabah saatlerinde Çorum Belediyesi’ne ait araçlarla Çorum'a getirilen öğrenciler şehrin tarihi yerlerini görme imkanı buldu. Ulu Camii, Hıdırlık Camii ve Türbeleri, Çorum Müzesi’ni gezen öğrenciler keyifli bir gün geçirdi. Şehir gezisinden ardından Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi'ne geçen öğrenciler burada yemeklerini yedikten sonra ilk defa bowling oynayıp, buz pateni yaparak keyifli saatler geçirdiler.
Öğrenci arkadaşları adına konuşan Gülfidan Yılmaz, “Çorum'a çoğu arkadaşımız ilk defa geldi. Her zaman gelmek istiyorduk ama imkanlarımız olmadığı için gelemiyorduk. Bizlerin çağrısına kulak vererek bizlerin gönüllerimizce eğlenmemizi ve Çorum'u tanımamızı sağladığı için Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Okul Müdür Başyardımcısı Muharrem Yıldız, “Okulumuzda yatılı olarak köy, yetim ve öksüz çocuklarımız kalıyor. Çocuklarımızın kendilerini ifade etmeleri ve ilimizi tanımaları açısından bu tür etkinlikler önem arz ediyor. Buhara Kültür Merkezi ve Sanat Müzesi ve Galerisi'ne öğrencilerin hayran kaldığını belirterek bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Öğrenciler Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’ni de ziyaret etti. Gezide öğrenciler ünlü ressamların sanat galerisinde sergilenen resimleri hayranlıkla inceledi. Sanat Müzesi ve Galerisi'nden sorumlu Resim Öğretmeni Bünyamin Ağbal resimler ve ressamlar hakkındaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. İngilizce Öğretmeni Aylin Gürsoy ve Resim Öğretmeni Temel Baran Kamiloğlu da öğrencilere eşlik etti.




(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim